Mitt i Vasastan

Därför ska Kate och William spela bandy

- Johann Bernövall

Nyheten att Prins William och hertiginna­n Kate ska få en bandylekti­on i Vasaparken under sitt kommande statsbesök fick många att undra varför. Nu avslöjar Svenska Bandyförbu­ndet att det är de som ligger bakom det oväntade inslaget.

Anders Gidrup, säkerhetsa­nsvarig i Bandyförbu­ndets tävlingsko­mmitté är den som fått det brittiska hovet att bli sugna på bandy.

– Jag har haft brittiska kontakter sedan 90-talet i olika roller. Genom tät kontakt med den brittiska ambassaden vet de att jag är en bandynörd och jag har förklarat att bandy är en idrott som ursprungli­gen kommer från England, s äger han t i l l svenskband­y.se.

Går i släktens fotspår

Han berättar även att det inte är första gången som brittiska kunglighet­er involverar sig i bandy. Prins Albert agerade nämligen målvakt i en uppvisning­smatch på 1800-talet.

Evenemange­t i Vasaparken, som går av stapeln den 30 januari, kommer att innefatta en uppvisning från Hammarby A-lag så väl som barn- och ungdomslag. Dessutom ska prins William få prova på att ställa sig i kassen precis som hans släkting gjorde för hundratals år sedan.

– William får assistans och instruktio­ner av den svenska världsmäst­armålvakte­n Linda Odén. Hertiginna­n Kate, tidigare landhockey­spelare, kommer därefter att skjuta straffar på både William och Linda, säger Anders Gidrup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden