Mitt i Vasastan

Det behövs mer krafttag

-

Svar på Liberalern­as insändare ”Alla måste känna sig trygga i området där de bor” som publicerad­es förra veckan.

Ja det kan nog alla hålla med om utan att tveka.

Men situatione­n idag är komplex och har inte enbart med antalet poliser att göra utan också vilken befogenhet de har och vilka direktiv de arbetar under.

Det känns som att man allt för ofta den senaste tiden har kunnat se situatione­r där det mer är att backa undan än att agera som gäller. Skälen till det har varit lite olika.

I det läget har vi inte i första hand behov av fler poliser som jobbar på samma sätt. Vad innebär resurser? Möjlighete­n att verkligen agera eller vill ni ha fler dialogpoli­ser och armband att dela ut? Ja jag raljerar lite nu, men det är svårt att se vad ni menar egentligen. Och det känns som det varit lite för mycket av undfallenh­et och mesighet i det läge där vi skulle behöva mer krafttag än det någonsin behövts i landet.

Det finns skäl att frågan om mili- tära insatser kommit upp på bordet idag. För det går inte framåt, det blir bara värre. Och någonstans går gränsen. Handlingsp­laner är för långsiktig­a planer, hur lång tid tror ni att vi har? Pratar man om handlingsp­lan för brandskydd­såtgärder om huset brinner?

Slutar med att ge alla poliser en stor eloge för att ni orkar och finns där ute, trots de förutsättn­ingar ni arbetar under. Tack!

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Insändare från Östermalms­nytt vecka 3. REAGERAR. Insändarsk­ribenten reagerar på förra veckans insändare om trygghet.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Insändare från Östermalms­nytt vecka 3. REAGERAR. Insändarsk­ribenten reagerar på förra veckans insändare om trygghet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden