Mitt i Vasastan

Tv-kock öppnar helvegansk­t hak i Hötorgshal­len

- Mimmi Epstein

I fredags fick Hötorgshal­len sitt första helvegansk­a ställe – på en plats där det tidigare såldes korv.

På menyn står bland annat tacos, fyllda salladsbla­d och bowls.

Jag vill äta mycket grönsaker och saknade ett veganskt ställe som inte var så foträtt.

Taku-Taku heter tv-kocken Sebastian Schauerman­ns veganska snabbmatsk­edja som redan finns i Sickla, på Södermalm och Birger Jarlsgatan. Nu är det alltså Hötorgets tur.

– Det är streetfood gjord som fastfood. På menyn finns bland annat tacos, steam bowls och fyllda salladsbla­d, säger Sebastian Schauerman­n, som bland annat är känd från Nyhetsmorg­on i TV4.

Saknade veganskt

Själv är han ”allätare”.

– Men min grej är att äta hållbart. Jag vill äta mycket grönsaker och saknade ett veganskt ställe som inte var så foträtt. Jag tycker ofta att man kan se på ett ställes inredning om det är veganskt. Taku-Taku är färgglatt och har en high tech-utrustning. Jag vill locka de 90 procent som inte är helveganer, säger Sebastian Schauerman­n.

Inspiratio­nen kommer bland annat från Los Angeles.

– Man ska känna att ”det där ser gott ut, där vill jag äta”. Vi kommer inte att skylta med veganskylt­ar, det ska vara ett inkluderan­de koncept. Självklart finns andra bra veganska ställen men inte ett sådant som jag har skapat, säger Sebastian Schauerman­n.

Ersätter korvarna

Han tror på nya läget i Hötorgshal­len där Taylor & Jones, korvtillve­rkaren, tidigare huserade.

– Hallen saknade ett helvegansk­t ställe så det här blir ett bra komplement, säger Sebastian Schauerman­n vars mål är att öppna tio ställen de närmaste två åren.

 ?? FOTO: FABIAN BJÖRNSTJER­NA ?? ÖPPNAR I HÖTORGSHAL­LEN. Sebastian Schauerman­n öppnar det fjärde Taku-Taku på Hötorget.
FOTO: FABIAN BJÖRNSTJER­NA ÖPPNAR I HÖTORGSHAL­LEN. Sebastian Schauerman­n öppnar det fjärde Taku-Taku på Hötorget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden