Mitt i Vasastan

KD vill bygga spårväg i en stor ring runt stan

- Patrik Wirén

Bygg ut tvärbanan så att den går i en ring runt centrala Stockholm. Det föreslår Kristdemok­raterna som vill se en ny sträcka via Universite­tet, Ropsten och Norra Djurgårdss­taden.

Kristdemok­raterna går till val på ett förslag som innebär en rejäl utbyggnad av kollektivt­rafiken.

En ny sträcka mellan Solna station och Sickla gör att tvärbanans cirkel sluts, förklarar Karl Henriksson (KD), ordförande för landstinge­ts trafikplan­eberedning.

– Det skulle inte minst förbinda en massa arbetsplat­sområden. Det är väldigt många som arbetar i Solna, Sundbyberg, Universite­tet och Norra Djurgårdss­taden och det här skulle förkorta restiden betydligt mellan Stockholms östra delar, säger han.

Genom utbyggnade­n knyts tvärbanan ihop med Lidingöban­an och Spårväg city.

”Jättevikti­gt”

Tanken är att genomföra arbetet samtidigt med en östlig förbindels­e, motorvägst­unneln som knyter ihop norra och södra länken.

– Vi förordar a t t båda f örbindelse­rna byggs samtidigt, annars skulle kostnaden bli alldeles för hög, konstatera­r Karl Henriksson som är optimistis­k till att den omdebatter­ade motorvägen kommer att byggas.

– Vi ser det som jättevikti­gt för Stockholms fortsatta utveckling.

 ?? FOTO: LENNART MOLIN ?? UTBYGGNAD. Karl Henriksson (KD) hoppas att både tvärbaneri­ngen och motorvägen blir verklighet.
FOTO: LENNART MOLIN UTBYGGNAD. Karl Henriksson (KD) hoppas att både tvärbaneri­ngen och motorvägen blir verklighet.
 ??  ?? Karl Henriksson (KD).
Karl Henriksson (KD).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden