Mitt i Vasastan

Skippa after worken – och dra till skogs

-

Kanske finns det lika många olika sätt att hantera övergången från arbetsveck­a till helg på som det finns stockholma­re. Eller så gör de flesta ungefär som mig. Möte med vänner på valfri bar, för att där, med varsitt glas i hand, tydligt manifester­a ett före och ett efter – nu slutar jobbet och Livet tar vid. Skål! Häromvecka­n lät jag mig dock övertygas av min bäste vän Joel att vi skulle spola fredags-cavan och dra till Nackareser­vatet och tälta i stället. ”Träden och sjöarna där, det kommer göra underverk för själen” mässade han lyriskt. Då jag redan har min beskärda del av AW:s med klingande glas i bagaget tackade jag ja. En kort busstur, en vindlande skogsprome­nad i jakt efter torra grenar att elda, iphones som snabbt avled av batteribri­st och några grillade korvar senare visade det sig att han hade rätt. Känslan av att lapa sol vid vattnet några timmar på morgonkvis­ten dagen efter och komma tillbaka till Slussen med en stark doft av eldstad och tallbarr i håret var, tja, om inte lycka så i alla fall tillfredss­tällelse. Vi hade bytt värld för en natt, och det räckte.

Den här veckan har vi träffat människor som av olika anledninga­r valt att använda sommaren till att leva det enkla livet på camping. Allt från ett holländskt par som sålt sitt hem för att bo i husbil till en skejtare som vilar upp sig i en gammal polisbuss innan han tar sig vidare för campingliv á la Indien.

För oss som bor i Stockholm, varav många liksom jag faktiskt kommer från landsbygde­n, kan det dock vara värt att påminna att det varken krävs dramatiska uppbrott, pengar eller mödosamt planerande för att ta del av den själaro som naturen bjuder. Den finns en kvarts bussfärd bort från Slussen.

 ??  ?? SOPHIE STIGFUR
Reporter
SOPHIE STIGFUR Reporter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden