Mitt i Vasastan

Så firades

fotbollshj­ältarna

- Jonna Claesson

I tisdags tog sig Sverige vidare till kvartsfina­l. Det är första gången sedan VM 1994.

Över hela Stockholm hyllades landslaget som hjältar.

Sverige har verkligen skördat framgångar i VM 2018 och efter tisdagens vinst mot Schweiz ekade segervråle­n över Stockholm.

Sverige var vidare till kvartsfina­l och bara några timmar senare stod det klart att det är England det svenska landslaget ska möta på lördag.

När den här tidningen trycks har vi ingen aning om hur det ska gå (har gått) men det spelar ingen roll. För Stockholma­rna är Sverige redan vinnare.

– Jag kan inte så mycket om fotboll men jag tycker det är så kul att Sverige är med i slutet, säger Dina Assaad.

– Sverige är bäst, tillägger hennes pappa.

Några andra som har följt VM är Mia Svahn och Lotta Klintberg.

1994-vibbar

– Det har varit så spännande i år. Så många skrällar och det kanske är det som har gjort det hela så intressant, säger Mia.

– Efter den här matchen är allt möjligt, det får en att genast tänka på VM 94, tilllägger Lotta.

Alexander Bronst, Ruben Svensson och Alexander Johansson tycker att Sveriges insatser är fenomenala tror att det blir brons för Sverige, precis som VM 94.

Stort

Therese Gripe satt som på nålar under matchen mot Schweiz och fick hela Medborgarp­latsen att lyfta när slutsignal­en gick.

– Jag är mållös. Jag kan bara säga såhär, jag älskar fotboll och att Sverige är vidare i kvartsfina­l det är så jävla stort.

Efter den här matchen är allt möjligt, det får en att genast tänka på VM 94.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? FIRAR. Segerdopp på Sergels torg.
FOTO: YLVA BERGMAN FIRAR. Segerdopp på Sergels torg.
 ??  ?? KÄRLEK. Efter Sveriges match mot Tyskland i fotbolls-VM utsattes mittfältar­en Jimmy Durmaz för hat och rasistiska kommentare­r på Instagram. Men kärleken tog över under hashtagen #BackaDurma­z.
KÄRLEK. Efter Sveriges match mot Tyskland i fotbolls-VM utsattes mittfältar­en Jimmy Durmaz för hat och rasistiska kommentare­r på Instagram. Men kärleken tog över under hashtagen #BackaDurma­z.
 ??  ?? BRA PLATS. Alexander Bronst, Ruben Svensson och Alexander Johansson kom inte in på gården vid Norra Bantorget i tisdags men hittade helt klart bra platser ändå.
BRA PLATS. Alexander Bronst, Ruben Svensson och Alexander Johansson kom inte in på gården vid Norra Bantorget i tisdags men hittade helt klart bra platser ändå.
 ??  ?? SUPPORTRAR. Familjen Assaad tycker att Sverige är bäst i VM.
SUPPORTRAR. Familjen Assaad tycker att Sverige är bäst i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden