Mitt i Upplands Väsby

98:orna återförena­s i Bollstanäs SK:s a-lag

-

Efter flera år i IK Frej Täby återvänder nu fem 98:or till BSK och dess herrlag. Och målet är självklart: de vill hjälpa sin moderklubb att klättra i divisioner­na.

– Vi vill vinna serien. Det är det enda som gäller, säger Lasse Winnansson.

En tung start, men en stark avslutning. Så kan man lättast beskriva Bollstanäs fotbollshe­rrar säsong i division 5 förra året. Det blev till slut en femteplats, bara två pinnar från trean Somalia United, vilket får ses som absolut godkänt med tanke på starten.

Till denna säsong har laget gjort en liten nysatsning. Just nu är det runt 30 spelare i träning och kring laget finns en stor ledarstab. Fem av nyförvärve­n återvänder till moderklubb­en efter ett antal år i IK Frej Täby.

– Jag har varit sugen på att komma tillbaka i två år och vi har alla pratat om det. En ”reunion” i a-laget ihop. Det kändes självklart att komma tillbaka, berättar mittfältar­en Oliver Kilic som började karriären i BSK.

För ett par år sedan följde sex av BSK:s pojkar födda 1998 med dåvarande BSKledaren Mike Lindström till grannkommu­nen. Där har de spelat i U17, U19 och även i U21 (med a-lagsspelar­e). Oliver, 19, har även varit med i Frejs a-lag.

– Jag hade kontrakt förra säsongen och satt en handfull matcher på bänken i början. Trist med bänken såklart men coolt med superettan. Det var ett väldigt utveckland­e år, säger Oliver som mest spelade i U19laget.

”Vi har hållit ihop i alla år och det känns riktigt roligt att fortsätta spela ihop.”

Efter säsongen var sextetten från Väsby för gamla för spel i Frejs ungdomslag. Fem av dem valde därför att komma hem till Bipen igen.

– Det var bra läge att komma tillbaka och ett naturligt steg just nu. Det känns bra och kul att vara tillbaka, säger Lasse Win- nansson som själv bor nära Bollstanäs IP.

De tre övriga hemvändarn­a som återvänt är Daniel Svensson, Simon Wikman och Theodor Brindeby. Först BSK, sedan IK Frej och nu moderklubb­en Bollstanäs SK igen.

– Vi har hållit ihop i alla år och det känns riktigt roligt att fortsätta spela ihop, säger högerbacke­n Lasse Winnansson.

– Det kan inte bli bättre, det blir kul att fortsätta spela tillsamman­s, säger Oliver Kilic.

Ett redan bra lag har nu spetsats till. Den stora truppen drog igång säsongen för någon månad sedan och i lördags slog de division 4-laget Viggbyholm med 3-1 (2-0) i första träningsma­tchen.

Herrlaget vill blanda sig i toppstride­n på allvar 2018.

– Vi satsar och vill gå upp i divisioner­na. Det är viktigt med bra träningar, det blir den stora nyckeln. Alla är målinrikta­de och vet vad vi kan och vill, vi har ett bra lag, säger Oliver Kilic. Lasse fyller på: – Vi ska vinna serien, det är det enda som gäller och är en rimlig målsättnin­g för oss.

Första matchen i division 5 norra är 14 april. Då kommer Spångagäng­et Bosna 08 på besök till Bollstanäs IP för att sparka i gång säsongen.

Anders Ekström

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ERBJUDANDE­N. Det fanns intresse från klubbar högre upp, men Lasse Winnansson (t v) och Oliver Kilic ville verkligen spela med sin moderklubb igen.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ERBJUDANDE­N. Det fanns intresse från klubbar högre upp, men Lasse Winnansson (t v) och Oliver Kilic ville verkligen spela med sin moderklubb igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden