Mitt i Upplands Väsby

”Miljöparti­et bör inte ha ansvar för Väsbys skolor”

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

VÄSBY NYA GYMNASIUM. ”Besviken elev på VNG” tycker inte att Miljöparti­et har skött sin uppgift som ansvarig för skolorna i Upplands Väsby.

Hösttermin­en 2017 börjar med att vi inte har ett färdigt schema att utgå från. Strax därefter sjukskrivs en av våra lärare, i hennes ämnen har vi från början på oktober till början på februari i år haft inte mindre än åtta (!) vikarier

Tillvaron är stressig och ostrukture­rad, vi vet aldrig när vi kommer ha lärarledd undervisni­ng eller få sitta ensamma i ett klassrum. Jag och mina klasskompi­sar har tagits ifrån rätten till utbildning, och det är inte du Lars och ditt arvode som får betala för det, utan vi med våra betyg.

Förutom den hemska skolkvalit­eten så möts vi dag ut och dag in av otrygga element i vår skola. Anlagda småbränder, glåpord, sexuella trakasseri­er, gängbråk och obehöriga inne i vår skola gör att tanken om studiero är en ouppnåelig dröm.

Vi hade alla förståelse för att Fridolins löfte om att fixa skolan på 100 dagar var för att vinna valet, men nu har du och ditt parti ansvarat.för skolorna i Väsby i snart en hel mandatperi­od och medan ni är upptagna med att servera fairtrade-fika har vi elever fått försöka utbilda oss själva i en otrygg miljö. Kan du med handen på hjärtat säga att Miljöparti­et ska ha något med skolan att göra? För det kan varken jag eller mina klasskompi­sar.

Vi hade alla förståelse för att Fridolins löfte om att fixa skolan på 100 dagar var för att vinna valet.

Besviken elev på VNG

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden