Vilda västern

VILDA VÄSTERN

-

Bilden av den Vilda Västern har förevigats i otaliga Hollywood-filmer, men hur var livet för nybyggarna och urbefolkni­ngen? Var det verkligen så våldsamt och farligt som filmerna får det att verka?

Detta bokasin om Vilda Västern skiljer fakta från fiktion, avslöjar kamperna för överlevnad och de hårda utmaningar­na. Följ äventyren som tog folket bortom den yttersta kanten av kartan på jakt efter guld, mer land och varor att handla med: från Lewis och Clarks utforsknin­gar till utmaningar­na som nybyggarna mötte på Oregonlede­n.

Få reda på varför Jesse James och hans ökända gäng rånade banker och tåg och begick mord, hur han mötte sitt hemska öde och varför han blev en amerikansk legend. Läs om hjältarna hos den amerikansk­a urbefolkni­ngen, som Geronimo och Sitting Bull, som slogs tappert för att behålla sina förfäders land från de vita bosättarna­s invasion. Upptäck hur Slaget vid Alamo formade en hel nation och varför Slaget vid Little Big Horn ger genljud i USA än idag.

Bokasinet är fullspäcka­t med fantastisk­a foton och otroliga illustrati­oner – perfekt för alla som vill upptäcka den verkliga Vilda Västern.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden