Vilda västern

Så mötte Billy the Kid sitt öde

Hur det gick till när Pat Garrett skickade Billy the Kid in i döden.

-

23:55, 14 juli 1881

Billy the Kid finns i ett av de fallfärdig­a husen på Peter Maxwells ägor när han blir hungrig, tar en kniv och går över till Maxwells hus för att skära upp lite kött att äta.

00:00, 15 juli 1881

Garrett är redan inne i huset och går till sovrummet för att prata med Maxwell och förhöra sig om var denne håller hus. Han sitter på en stol vid sängens huvudände.

00:04

Garretts kumpaner är utanför när Billy the Kid går förbi, men de vet inte hur han ser ut och de hör att personen talar flytande spanska med några mexikaner och misstänker aldrig att det är han.

00:05

Billy the Kid går in i huset.

Han är barfota och har inte sin Stetson-hatt på sig. Det är mörkt och Garrett känner inte igen honom. Garrett stelnar till när Maxwell viskar till honom att det är Billy.

00:05:05

När Billy the Kid närmar sig Maxwell urskiljer han gestalten i stolen. Garrett drar sitt vapen och Billy trevar samtidigt efter sitt och viskar for his own revolver, asking: ”Quien es? ” (Vem är det?)

00:05:06

En bråkdels sekund senare har Garret avlossat ett skott och kastat sig ner på golvet för att skjuta igen, men det var en fullträff. Billy the Kid sjunker ner på golvet och drar sin sista suck.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden