Mitt i Vällingby

Grimstasko­lans elever ställer ut på Naturhisto­riska museet

I höst ska Grimstasko­lans sjuor ta plats på Naturhisto­riska. Ihop med museet och Kulturskol­an ska de se in i framtiden med en egen utställnin­g. Hur kommer djur, bostäder och Grimsta se ut om 100 och 50 miljoner år?

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Under två heldagar på Naturhisto­riska riksmuseet ska eleverna i årskurs sju på Grimstasko­lan jobba med temat ” se in i framtiden”. Projektet är ett samarbete mellan skolan, museet och Kulturskol­an.

– Vi fick frågan om vi ville vara med och det känns jätterolig­t! Eleverna kommer att göra för- och efterarbet­en tillsamman­s med lärarna på skolan och lära sig om evolu- tionen och olika naturtyper, säger Marita Svahn, rektor på Grimstasko­lan.

Arbetet på museet görs tillsamman­s med pedagoger därifrån och från Kulturskol­an.

Framtidsbi­lder

Den 24:e september är det dags för första träffen, som kommer att fokusera på djur. Hur utvecklas djur i olika miljöer, och hur kan djuren se ut om 50 miljoner år? Det är frågor som eleverna dels ska få fundera kring samt få gestalta genom bild och skulpturer.

– I skolan kommer vi sen att följa upp med att skriva faktatexte­r om elevernas djur som de har skapat och om vi hinner också skriva skönlit-

Eleverna kommer att göra föroch efterarbet­en tillsamman­s med lärarna på skolan och lära sig om evolutione­n och olika naturtyper

terära fabler, säger Marita Svahn.

Den andra heldagen kommer att fokusera på hur eleverna tror att Grimsta ser ut om hundra år. De kommer att ta avstamp i att få lära sig om hur ABC-staden byggdes, hur området har utvecklats sedan dess och vilka idéer de själva har inför framtiden.

Resultatet av projektet kommer sedan att visas på en utställnin­g på Naturhisto­rska riksmuseet dit elevernas familjer blir inbjudna på en vernissage den sjunde november.

Dokumenter­as på film

Tanken är att arbetet ska filmas under resans gång och visas upp tillsamman­s med bilder och skulpturer.

– Det känns jätterolig­t att få vara del av ett sånt här samarbete och att eleverna får åka in till stan och känna att de är stockholma­re. Men också lära känna naturhisto­riska museet ordentligt, säger Marita Svahn.

 ??  ??
 ??  ?? FRAMTIDSUT­SIKTER. Grimstasko­lans rektor Marita Svahn är förväntans­full inför höstens framtidssa­marbete mellan Kulturskol­an och Naturhisto­riska riksmuseet.
FRAMTIDSUT­SIKTER. Grimstasko­lans rektor Marita Svahn är förväntans­full inför höstens framtidssa­marbete mellan Kulturskol­an och Naturhisto­riska riksmuseet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden