Mitt i Vällingby

Vad händer med gamla matbutiken i Råcksta?

Den första oktober löper ett rivningsbe­slut för fastighete­n där det tidigare låg en Ica-butik i Råcksta centrum ut. Men huset blir kvar – och ännu är det oklart vad som händer med det.

- Evelina Hertz

Frågan om vad som ska hända med den gamla Ica-butiken i Råcksta centrum blossar då och då upp bland boende i området. Råckstabon Sara Laurentz har i flera omgångar försökt utröna vad som ska hända med lokalen.

– Vi är många som pas- serar där dagligen och det ser inte bara tråkigt ut, det görs heller inget underhåll av fastighete­n som bara får förfalla, säger hon.

Senaste budet var att fastighets­ägaren Wallenstam sökte och fick ett rivningsti­llstånd för fastighete­n. Då fanns en tanke på att eventuellt bygga parkerings­platser där istället.

Den första oktober löper rivningsbe­slutet ut men det är inte längre aktuellt att riva fastighete­n, menar Wallenstam.

”Vi har utrett olika möjlighete­r kring butiken och tomten, en av dessa har varit att den befintliga byggnaden ska rivas och ersättas. Dock har det varit mer komplicera­t än vi trott och processen har dragit ut på tiden. Vi har en dialog med staden och kommer under hösten arbeta vidare med frågan”, skriver Elisabeth Vansvik, kommunikat­ionsdirekt­ör på Wallenstam i ett mejl.

Enligt Elisabeth Vansvik är tanken att hyra ut lokalen till någon form av kommersiel­l verksamhet, efter antingen om- eller nybyggnati­on. Men hon kan inte svara på när i tiden ett beslut kan fattas i frågan.

 ?? TOM. ARKIVFOTO: LINDA GREN ?? Den gamla Icabutiken har länge stått tom. Tidigare har boende efterfråga­t en ny butik eller ett kafé där.
TOM. ARKIVFOTO: LINDA GREN Den gamla Icabutiken har länge stått tom. Tidigare har boende efterfråga­t en ny butik eller ett kafé där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden