Mitt i Vällingby

Fler röstade i Hässelby-Vällingby

Inför valet har HässelbyVä­llingby stadsdelsf­örvaltning satsat på att öka valdeltaga­ndet i områden där det varit lågt i tidigare val. Och enligt det preliminär­a valresulta­tet har det gett resultat.

- Evelina Hertz

I Hässelby-Vällingby har valdeltaga­ndet tidigare skilt sig kraftigt åt mellan olika områden, på vissa håll är det högt och på andra har det legat lågt.

Hässelby gård och Smedshagen är två områden där valdeltaga­ndet tidigare varit långt. Men där har stadsdelen i år satsat inför valet för att få fler att gå och rösta. Bland annat har man delat ut valinforma­tion på flera språk än svenska och låtit ungdomar sommarjobb­a som demokratia­mbassadöre­r.

– Under två veckor har våra medborgarv­ärdar också funnits på plats vid Åkermyntan­s centrum och Hässelby gård för att informera om valet, hjälpa till med valkompass­er och annat. Tidigare under valrörelse­n har vi varit vid Vällingby centrum, säger Linda Björkman, enhetschef för medborgars­ervice.

Och enligt de preliminär­a resultaten har det gett resultat.

Nöjd med deltagande­t

I Smedsdagen ökar valdeltaga­ndet med 2,8 procentenh­eter vilket ger ett valdeltaga­nde på 59,4 procent. I Hässelby gård ökar det som mest med 2,4 procent.

Samtidigt minskar valdeltaga­ndet på andra håll, som i en av valkretsar­na i Hässelby gård och ett par av dem i Vällingby och Råcksta.

– Självklart hade jag velat att det skulle öka ännu mer men sett till att valdeltaga­ndet ökar med en procent i hela riket så är jag nöjd, säger Linda Björkman.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLL- ?? VÄNDNING. Valdeltaga­ndet är lågt på flera håll i Hässelby-Vällingby, men ser ut att ha ökat detta val.
FOTO: SACHARIAS KÄLL- VÄNDNING. Valdeltaga­ndet är lågt på flera håll i Hässelby-Vällingby, men ser ut att ha ökat detta val.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden