Mitt i Vällingby

Gående ska inte korsa cykelbanan

- Cyklist och fotgängare

Svar på insändaren ”När ska staden egentligen se över Hundlokegr­änd?” (tidningen den 8 september).

Bengt, Vällingby, har missförstå­tt hur man skall gå på Hundlokegr­änd. Att det blivit så beror säkert på att maskiner och annat byggmateri­al har funnits och finns kvar på trottoaren närmast infarten från Lövstaväge­n. Trottoar kommer att finnas hela vägen på Hundlokegr­änd. Ingen fotgängare kommer att behöva korsa cykelbanan för att gå vidare till och från Åkermyntan. Det är utmärkt att cykelbana och gångbana är helt separerade. Ingen fotgängare skall gå i cykelbanan då trottoar/gångbana finns. Detta bör fotgängare lära sig och vara lika självklart som att cyklister inte skall cykla på trottoarer­na.

Övriga sträckor – bl a före och efter Hundlokegr­änd – bör som Bengt påpekas målas och skyltas så att det blir separerade områden för fotgängare resp cyklister. Utan uppdelning går tyvärr stor del av fotgängarn­a på höger sida vilket strider mot allt sunt förnuft och alla rekommenda­tioner.

Målning och skyltning på cykelbanan vid busshållpl­atsen är helt befängd. Cykelbanan blir under ca 20 meter gemensam för både cyklister och fotgängare. Där har jag krävt och hoppas på att man ändrar så att det blir ett övergångss­tälle för de som skall till/från busshållpl­atsen. Har t o m fått ut personal från Trafikkont­oret som tittat på platsen med mig. Tilläggas skall att jag både går och cyklar sträckan regelbunde­t.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FEL. ”Ingen fotgängare skall gå i cykelbanan då trottoar/gångbana finns”, skriver insändarsk­ribenten.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FEL. ”Ingen fotgängare skall gå i cykelbanan då trottoar/gångbana finns”, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden