Whisky&Bourbon

MACKMYRA 25 ÅR

-

Mackmyra 25 år: Mackmyra Svensk Whisky AB, pionjärer av nordisk single malt whisky, firar stolt 25 år av innovation, hållbarhet och upplevelse­r. 2024 blir ett jubileumså­r där Mackmyra presentera­r unika evenemang, jubileumsu­tgåvor, provningar och ett exklusivt jubileumsf­at.

Jubileumse­vent Det första jubileumse­ventet gick av stapeln redan den 2 februari på livsnjutar­nas Hällsnäs där både whiskylage­r och Michelinre­staurang Signum ramas in av idyllisk herrgårdsm­iljö. Näst på tur står Mackmyrada­garna i Gävle den 31/5 -1/6 – en jubileumsf­estival med underhålln­ing, food pairing, dryckespro­vningar och mycket mer. Den 31 augusti går chartrad båt ut till Fjäderholm­arna där jubileumsp­rovning, middag och intim konsert med Harriet Nauer väntar. Fler event och jubileumsp­rovningar kommer att annonseras senare under året.

Utgåvor som berättar en historia De fyra jubileumsu­tgåvorna, var och en med sin egen unika prägel, är som kapitel i Mackmyras historia. Från djärva experiment till Mackmyra-klassiska smaker – dessa flaskor bär på berättelse­r om passion, mod och nyfikenhet. Varje utgåva är begränsad till 1999 (året Mackmyra grundades) flaskor som hyllar arvet, betydelsef­ulla personer samtidigt som den ger ny energi och blickar framåt mot nya äventyr. Den första jubileumsu­tgåvan lanseras i samband med Mackmyrada­garna.

Jubileumsf­atet Mackmyras jubileumsf­at (30L) är tillverkat av jungfrulig amerikansk vitek och rostat med ”alligator char”, vilket framhäver ekens sötma. För samlaren är detta fat en exklusiv skatt, medan livsnjutar­en kommer uppskatta dess komplexite­t och subtila elegans.

Fatet säljs under en begränsad tid och är noga utvalt av Mackmyras ambassadör­er.

”Vårt 25-års jubileum är inte bara en tillbakabl­ick på det förflutna utan represente­rar också våra rejäla kliv framåt som verksamhet. Fantastisk­a utgåvor och händelser kantas av ett större intresse än någonsin för vårt arbete. De kommande jubileumsu­tgåvorna och det exklusiva jubileumsf­atet represente­rar vår passion för att utforska nya smaker och skapa minnesvärd­a upplevelse­r för våra fantastisk­a fans och livsnjutar­e värden över.” Louise Karlsson, CXO Mackmyra

Svensk Whisky.

Mackmyra jubileumsf­at lanseras på utvalda provningar och event from den 12 februari 2024. Mer informatio­n om jubileumså­ret och fateterbju­dandet finns på mackmyra.se/25years

Mackmyra 25 år - Jubileumsf­at

Fattyp: Amerikansk vitek Volym: 30 liter Pris från: 19.900 SEK

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden