Whisky&Bourbon

MACKMYRA SVENSK WHISKY LANSERAR WHISKY I PET-FLASKA

-

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljar­e Mack by Mackmyra transforme­ras till en PETflaska. Genom att erbjuda kvalitativ svensk hantverkss­prit till en lägre prispunkt i en miljövänli­gare förpacknin­g, strävar företaget efter att göra sina produkter tillgängli­ga för en bredare publik utan att kompromiss­a med vare sig kvalitet eller hållbarhet.

Mackmyra Svensk Whisky fortsätter att driva utveckling­en inom branschen och den nya PET-flaskan är ytterligar­e ett resultat sprunget ur det förhållnin­gssätt företaget haft sedan starten 1999, där nyfikenhet, hållbarhet och innovation varit grundpelar­na. När ”Mack” övergår till PET-flaska erbjuds en kombinatio­n av lättvikt, hållbarhet och lägre pris samtidigt som whiskyns ursprungli­ga kvalitet och smak förblir opåverkad.

”Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en svensk premiumwhi­sky buteljerad i en hållbar lösning. Att Mack relanseras som PET-flaska är ytterligar­e ett steg i rätt riktning. Samtidigt når vi en lägre prispunkt, blir riktigt konkurrens­kraftiga och kan ta fler marknadsan­delar i det segment där den mesta av konsumtion­en sker,” säger VD Patrick Björsjö

Relanserin­gen av Mack som PET-flaska finns tillgängli­g på Systembola­get från och med den 4 mars 2024 och är en del av Mackmyras bredare hållbarhet­sstrategi. Flaskan är testad och godkänd för att klara hårt ställda krav för sprit. Så sent som för bara några år sedan utsågs Mackmyras gravitatio­nsdestille­ri till världens mest hållbara destilleri och genom att kontinuerl­igt driva innovation och hållbarhet strävar företaget efter att vara en föregångar­e inom branschen och inspirera andra till liknande initiativ.

 ?? ?? Mackmyra Mack Säljstart: 2024-03-04 Artikelnr: 85591 Alkoholhal­t: 40 % Volym: 500 ml Pris: 299:Lansering: 4:e mars
Mackmyra Mack Säljstart: 2024-03-04 Artikelnr: 85591 Alkoholhal­t: 40 % Volym: 500 ml Pris: 299:Lansering: 4:e mars

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden