Womens Health - Yoga (Sweden)

En härlig start på dagen

Kickstarta kroppen, sinnet och din dag med en avslappnan­de (och uppiggande!) rutin.

- MARISSA GAINSBURG

Redo för att möta ditt hemliga uppvakning­svapen? Se på det som en uppvärmnin­g inför dagen du har framför dig. ”När du sover sjunker din kärntemper­atur, din kropp blir uttorkad och bindväven blir mindre smidig”, säger styrkeoch konditions­specialist­en Alex Zimmerman, som utformat denna uppiggande sekvens. ”Långsamma, rytmiska rörelser förbättrar blodcirkul­ationen, ökar rörlighete­n och förbereder nervsystem­et på vad som komma skall.”

Det som komma skall kan vara allt från timmar framför ratten, ett pilatespas­s eller att bara att vakna till för att komma iväg till jobbet. Oavsett vad dagen du har framfördig innehåller kommer du att vara redo.

I tidig gryningsst­und, när ögonen är tunga, hjärnan känns som en trög sörja och en dusch verkar vara miljontals mil bort, kan yoga vara vad som behövs för att kicka igång dagen.

Sidoliggan­de höftöppnar­e

Ligg på rygg med armarna vid sidorna och ansiktet upp. Böj höger knä och lägg höger ben över det vänstra. Dra ned höger ben med vänster arm (a). Böj vänster knä och greppa tag om vänster fot med höger hand. Andas in genom näsan, och pressa ned höger axel mot golvet samtidigt som du andas ut genom munnen. (b). Håll kvar i fem andetag och återgå sedan till startposit­ion. Upprepa på motsatt sida.

Krabbsträc­k

Börja i en omvänd bord-position, med båda händerna vända bort från kroppen och rumpan en aning ovanför golvet (a). Lyft höfterna samtidigt som du sträcker vänster hand över huvudet och lite till höger (b). Sjunk ned med kroppen och återgå till startposit­ion. Det är en repetition. Upprepa åtta gånger, byt sedan sida.

Nedåtgåend­e hund med bergsklätt­raren

Börja i armhävning­sposition (a). Pressa höfterna bakåt och uppåt, och kom in i nedåtgåend­e hund (b). Sjunk tillbaka ned i armhävning­sposition, och för sedan höger knä mot höger armbåge (c). Återgå till startposit­ion, och för sedan vänster knä mot vänster armbåge. Återgå till startposit­ion. Det är en repetition. Gör sex till åtta repetition­er.

Sidoutfall med armlyft

Stå med fötterna ihop. Ta ett stort kliv ut åt sidan med vänster fot och sträck upp armarna ovanför huvudet (a). Böj vänster knä och sjunk ned i ett utfall åt vänster, med båda fötterna riktade framåt. Luta dig åt vänster, så att kroppen är en rak linje från höger fot till höger hand (b). Återgå till startposit­ionen. Det är en repetition. Gör tio stycken och byt sedan sida.

DETTA PROGRAM SKA VARA DET FÖRSTA DU GÖR PÅ MORGONEN TRE TILL FYRA GÅNGER I VECKAN. DU KAN SÅKLART OCKSÅ GÖRA ÖVNINGARNA NÄR SOM HELST PÅ DAGEN FÖR ATT FÖRBÄTTRA RÖRLIGHETE­N, VÄRMA UPP MUSKLERNA OCH REDUCERA RISKEN FÖR SKADOR. GÖR ÖVNINGARNA I ANVISAD ORDNING. REPETERA SERIEN EN ELLER TVÅ GÅNGER, OCH ÖKA TEMPOT FÖRSIKTIGT.

 ??  ?? STARTEN PÅ DAGEN ÄR VIKTIG. DESSA YOGAPOSITI­ONER GER DIG EN GOD MORGON OCH EN BRA DAG.
STARTEN PÅ DAGEN ÄR VIKTIG. DESSA YOGAPOSITI­ONER GER DIG EN GOD MORGON OCH EN BRA DAG.
 ??  ?? KICKSTARTA DAGEN OCH VÄCK DIN INRE KRAFT – HELT UTAN KOFFEIN.
KICKSTARTA DAGEN OCH VÄCK DIN INRE KRAFT – HELT UTAN KOFFEIN.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden