Mitt i Östermalm

S lovar vårdcentra­l i nya stadsdelen

-

En landstings­driven vårdcentra­l ska byggas i Norra Djurgårdss­taden under nästa mandatperi­od. I alla fall om Socialdemo­kraterna vinner valet. I dag ligger de närmaste vårdcentra­lerna på Gärdet respektive vid Sophiahemm­et på Valhallavä­gen.

– Hade vi styrt landstinge­t hade vi redan planerat för en vårdcentra­l i Norra Djurgårdss­taden. Det går inte att överlåta till vårdbolag att bestämma om det ska finnas bra vård eller inte i stora växande bostadsomr­åden. Den styrande alliansen duckar från sitt ansvar att styra vårdutbude­t. Deras inställnin­g är att marknadens osynliga hand får styra men det funkar inte för sjukvården, säger Erika Ullberg (S), opposition­slandsting­sråd i Stockholms läns landsting, i ett uttalande.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? LÖFTE. S i landstinge­ts vallöfte: landstings­driven vårdcentra­l i Norra Djurgårdss­taden under nästa mandatperi­od.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN LÖFTE. S i landstinge­ts vallöfte: landstings­driven vårdcentra­l i Norra Djurgårdss­taden under nästa mandatperi­od.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden