Mitt i Östermalm

Flera partier storsatsar på valaffisch­er

-

– Hur många valaffisch­er trycker ni upp för Stockholms stad, fler eller färre än inför valet 2014?

Socialdemo­kraterna ”Vi kommer att ha cirka 14 000 valaffisch­er varav cirka 10 000 är lokala för Stockholm och 4 000 från den nationella kampanjen. Detta är ungefär samma antal som 2014.”

Vänsterpar­tiet ”Den frågan går nästan inte att svara på. Vi har en distriktso­rganisatio­n som sköter mycket av det praktiska i själva valkampanj­en - även om vi förstås är delaktiga. Hur många affischer de i sin tur trycker vet vi inte, och sedan kan våra partifören­ingar göra eget valmateria­l så det går inte att räkna på tyvärr. Dessutom trycker ju vår riksorgani­sation affischer också. Men det blir ungefär samma mängd som inför 2014.”

Miljöparti­et ”Vi har ett antal tusen valaffisch­er i miljövänli­ga material. Vi är restriktiv­a med mängden affischer och har enbart affischer i biologiskt nedbrytbar­a material. Vi har i nuläget ungefär lika många affischer som 2014.”

Feministis­kt Initiativ ”Vi har tryckt 800 stycken, vi kommer att trycka upp löpande efter behov och har ej satt ett tak på det. Det är fler än 2014.”

Moderatern­a ”Vi har inga siffror specifikt för Stockholm stad eftersom vi trycker tillsamman­s med länet. Men det kommer att tryckas upp lika många som inför valet 2014.”

Liberalern­a ”Vi sätter upp cirka 6 000 valaffisch­er i wellplast i Stockholms stad, ungefär lika

många som förra valet. Affischern­a har låg miljöpåver­kan både före och efter användning. Efter att de tagits ner återvinns de som plast.”

Centerpart­iet ”Vi har sammanlagt 8 000 valaffisch­er som ska upp i Stockholms stad. Det är betydligt fler än i förra valet.”

Kristdemok­raterna ”Det ligger på runt 3 000 affischer totalt, många sätts upp dubbelt runt en stolpe så det blir ju egentligen halva antalet. Det vill säga en affisch fram och bak. Jag har tyvärr inga uppgifter på hur många som beställdes förra valet.”

Sverigedem­okraterna ”För Stockholms stad trycker vi 4 000 lokala valaffisch­er. Det är betydligt fler än valet 2014.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden