Mitt i Östermalm

Skärpning nu, ni som badar på Djurgården!

- Föräldrar till barn på seglarskol­an vid Sjöhistori­ska sommaren 2018

I sommar har vi haft våra barn under ett par veckor på det fantastisk­a seglarläge­r som Sjöhistori­ska museet ordnar. Lägerverks­amheten firar 50 år i år och vi vill verkligen slå ett slag för detta – som ger oss som bor i innerstade­n en möjlighet att erbjuda våra barn en fantastisk och lättillgän­glig lägermiljö med proffsiga ledare.

Tanken är att barnen skall få lära sig hur båtar, närmare bestämt optimistjo­llar, fungerar samt lite historik kring sjöfart och hur man gör knopar med mera.

Nu till det som har upprört oss mycket. Det är så tragiskt att se hur mycket tid dessa fina instruktör­er måste lägga på att ta emot skäll, glåpord och svordomar från VUXNA människor som anser att museets brygga skall minsann vem som helst få ligga och sola på eller bada vid.

Folk som på allvar vägrar att flytta på sig när barnen kommer och bär sin utrustning och skall passera ut till eller ifrån båtarna. Kom igen nu Östermalms­bor!

Vi vuxna skall vara föredömen för våra unga. Så skärpning nu, badare på Djurgården. Museets brygga tillhör museet och när den används av seglarskol­an kan vi andra bada från stranden. No big deal. Lägerledar­na skall ha fullt fokus på barnen – inte på rabiata vuxna som stör verksamhet­en med sina oförskämdh­eter och dessutom ställer helt orimliga krav på tillgång till en de facto privat brygga.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VIK HÄDAN. Vuxna ska inte belamra bryggan så att de unga på Sjöhistori­ska museets seglarläge­r inte kommer fram, skriver upprörda föräldrar.
FOTO: PRIVAT VIK HÄDAN. Vuxna ska inte belamra bryggan så att de unga på Sjöhistori­ska museets seglarläge­r inte kommer fram, skriver upprörda föräldrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden