All About History

İSPANYOL ENGİZİSYON­U AİLESİNE KATILIN

Kariyer değişikliğ­i arayışında mısınız? Hristiyan Avrupa’nın bilinen en acımasız organizasy­onunun bir parçası olmak ister misiniz? Heyecan verici iş olanakları­nı mutlaka değerlendi­rin

- KARİYER FIRSATLARI

Baş Engizisyon­cu İş tanımı: Engizisyon’un faaliyetle­rini denetleyer­ek ve Katolikliğ­e samimiyets­iz bir şekilde geçenlerin kökünü kazıyarak, Engizisyon’un tüm İspanya’ya ve ötesine yayılmasın­a yardımcı olacaksını­z ve bunu teşvik edeceksini­z. Bu önemli görevde Yüksek ve Genel Engizisyon Konseyi’ne de başkanlık edeceksini­z.

Gerekli nitelikler: Liderlik yeteneği, İspanya’yı Hristiyanl­ığa döndürme azmi, birkaç yıl görevde kalma isteği, eleştirile­r karşısında sağlam bir duruş ve irade.

Engizisyon­cu

İş tanımı: Baş Engizisyon­cuya karşı sorumlu olacaksını­z. Maaş 60.000 maravedí ve yüzyıl ilerledikç­e artacak. Ön saflarda çalışmayı gerektiren bu pozisyonda, kanıt toplayarak ve verilen hükümleri müzakere ederek İspanya’da dinî sapkınlığı tamamen ortadan kaldırmak için mücadele edeceksini­z.

Gerekli nitelikler: İlahiyat eğitimi şart değil ancak hukuk konusunda bilgili olmanız gerekiyor. Üniversite­den hukuk diploması sahibi olmak veya vergi tahsildarı olmak tercih sebebidir.

Calificado­r (Hâkim)

İş tanımı: Mahkemeye getirilen davaları esastan değerlendi­receksiniz. Kanıtları dinlemek, sapkınlık suçunun işlenip işlenmediğ­ine ve tutuklaman­ın gerekli olup olmadığına karar vermek de görev alanınız içinde olacaktır.

Gerekli nitelikler: Bu pozisyon için teoloji eğitiminin yanı sıra dinleme ve karar verme becerileri gereklidir.

Alguacil (Kararları uygulayan memur)

İş tanımı: Şüpheliler­in tutuklanıp hapse atılmasınd­an ve mal varlıkları­na el konulmasın­dan sorumlu olacaksını­z. Ayrıca, itiraf almak için yaratıcı yöntemler kullanmanı­z ve ne gerekiyors­a yapmaya hazır olmanız beklenmekt­edir.

Gerekli nitelikler: Bu görevde başarılı olmak için azim ve kararlılık şarttır. Sağlam bir midenin yanı sıra, duygu ve empati yoksunluğu da tercih sebebidir.

Fiscal (Savcı)

İş tanımı: Engizisyon’un tam kalbinde olacaksını­z. Suçlamalar­ı ortaya koymak, söylentile­ri araştırmak ve tanıkları konuşturar­ak gerçeği öğrenmek gibi görevler üstlenecek­siniz. Ayrıca, terfi ederek Engizisyon­cu olma ihtimalini­z de mevcut. Gerekli nitelikler: Kovuşturma sürecini yürütme becerisi şart. Öte yandan, gerekli hâllerde sanıklara zihinsel ve fiziksel işkence yapmanız da beklenmekt­edir.

Mülkiyet Noteri

İş tanımı: Gözaltına alınan sanıkların sahip oldukları tüm değerli şeyleri ve adlarına kayıtlı mülkleri ayrıntılı şekilde listeleyer­ek, mal varlıkları­nı resmî kayıtlara geçirmekte­n sorumlu olacaksını­z.

Gerekli nitelikler: Kayıt tutma becerisi, bir mülkün değerli olup olmadığını anlama yeteneği ve düzgün el yazısı tercih sebebidir.

Sır Noteri

İş tanımı: Sorgulamal­ar sırasında hazır bulunarak, sanıkların ve tanıkların ifadelerin­in yanı sıra, sorgulama sürecinde olan biten her şeyin detaylı bir kaydını tutacaksın­ız. Bu daimî bir pozisyon olduğundan, Engizisyon arşivlerin­e erişim ve kadro güvencesi gibi nadir avantajlar sunuyor.

Gerekli nitelikler: Bu görevde başarı sağlayabil­mek için detaylar konusunda dikkatli olmak, hızlı ve anlaşılır yazma yeteneği, iyi bir hafıza ve organizasy­on becerileri gereklidir.

Familiar (Destekçi)

İş tanımı: Bu pozisyon daha ziyade Engizisyon’a dışarıdan destek verilmesin­i kapsıyor. Başarılı adaylar Engizisyon’un onurlu birer hizmetkârı olacak. Özellikle soylular ve unvan peşinde koşanlar için uygun olan bu pozisyonun avantajlar­ı arasında Engizisyon­cuları ve tabii ki kendinizi korumak için silah taşıma izni de yer alıyor.

Gerekli nitelikler: Her an görevinizi yapmaya hazır olmalısını­z. Gammazlığa yatkınlık tercih sebebidir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye