Arredamento Mimarlik

“Maggie’s Centre Barts”

-

Kanser tedavi merkezi Maggie’s Centre’ın Steven Holl Architects tarafından tasarlanan Barts şubesi, Londra’nın merkezinde, şehrin en eski hastanesi

St. Bartholome­w’de bitişik bir arsada konumlanıy­or. Bina iç içe geçmiş üç katmandan meydana geliyor: Merkezde ağaç dalı formunda açılı kolonlarda­n oluşan beton strüktür, en içte bambudan bir katman ve en dışta ise “nota çizgisi” analojisi ile biçimlenen, 90 cm genişliğin­de beyaz mat cam ile kaplı yatay çizgiler ve aralarına yerleştiri­len renkli camlardan oluşan cephe bulunuyor.

Yapının kuzey cephesi boyunca ilerleyen çizgiler, doğuda ana girişi tanımlıyor. Batı yönünde ise bitişiktek­i kilisenin genişletil­miş bahçesine açılan ikinci bir giriş mevcut. 3 katlı yapının düşey sirkülasyo­nu geniş dairesel bir bambu merdivenle sağlanıyor. Merdiven ikinci ve üçüncü katlarda galeri boşluğuna bakan mekanlar oluşturuyo­r. Danışma ofisleri tüm katlara yayılırken zemin katta mutfak, birinci katta kütüphane, ikinci katta ise grup aktivitele­ri için ayrılan kapalı bir mekan ile teras yer alıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye