“Maggie’s Centre Barts”

Arredamento Mimarlik - - BAŞ SAYFA -

Kanser tedavi merkezi Maggie’s Centre’ın Steven Holl Architects tarafından tasarlanan Barts şubesi, Londra’nın merkezinde, şehrin en eski hastanesi

St. Bartholomew’de bitişik bir arsada konumlanıyor. Bina iç içe geçmiş üç katmandan meydana geliyor: Merkezde ağaç dalı formunda açılı kolonlardan oluşan beton strüktür, en içte bambudan bir katman ve en dışta ise “nota çizgisi” analojisi ile biçimlenen, 90 cm genişliğinde beyaz mat cam ile kaplı yatay çizgiler ve aralarına yerleştirilen renkli camlardan oluşan cephe bulunuyor.

Yapının kuzey cephesi boyunca ilerleyen çizgiler, doğuda ana girişi tanımlıyor. Batı yönünde ise bitişikteki kilisenin genişletilmiş bahçesine açılan ikinci bir giriş mevcut. 3 katlı yapının düşey sirkülasyonu geniş dairesel bir bambu merdivenle sağlanıyor. Merdiven ikinci ve üçüncü katlarda galeri boşluğuna bakan mekanlar oluşturuyor. Danışma ofisleri tüm katlara yayılırken zemin katta mutfak, birinci katta kütüphane, ikinci katta ise grup aktiviteleri için ayrılan kapalı bir mekan ile teras yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Turkey

© PressReader. All rights reserved.