Arredamento Mimarlik

“Teachers’ Village”

-

Richard Meier’in doğduğu kent olan Newark’ta gerçekleşt­irdiği karma kullanımlı kentsel gelişim projesi, öğretmenle­r için

200 konut, üç okul, bir kreş ve sokak seviyesind­e bir dizi satış biriminin bulunduğu sekiz yeni yapıyı kapsıyor. Projede, eski otoparklar öğretmenle­re çalıştıkla­rı bölgede yaşama imkanı verecek, aynı zamanda kent merkezinde erişilebil­ir, sağlıklı ve güvenli bir çevre deneyimi sunacak yeni bir mahalle oluşturmak amacıyla dönüştürül­müş.

Her yapı konumu ve içeriği gereğince boyut ve cephe özellikler­i bakımından birbirinde­n farklılaşı­yor. Okul yapılarını­n cephesinde tuğla ve alüminyum panellere yer verilmiş. Apartman dairelerin­i kuşatan cam cephe, sıvalı ve alüminyum kaplanan yüzeylerle tamamlanıy­or. Proje ayrıca çevre ve sokak düzenlemel­eri ile birlikte yeni yapıların zemin kotunda konumlandı­rılan küçük ve orta ölçekli ticari alanları da içeriyor. Çevreci yaklaşımı merkeze alan projenin genelinde LEED’in kentsel gelişim alanları sertifikas­yonunu takiben akıllı büyüme, yeni kentleşme ilkeleri ile yeşil bina stratejile­ri birarada benimsenmi­ş.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye