Back on Stage

8E0EFO20A6 & 7AA80E6 & 8AB0E80E6

-

Telefonlar­ın fiyatları çok pahalı demek yerine neden bu kadar çok vergi verdiğimiz­i ve dövizin neden bu kadar yüksek olduğunu sorgulasak daha doğru bir açıda bakmış olacağız. Kısmet, belki 2019'da bu da aklımıza gelir.

Saatler bu yıl en çok yol kat eden teknolojik ürünler oldu. Özellikle Apple'ın akıllı saati EKG çekebilmes­i ve düştüğünüz­de acil durum moduna geçerek aile üyelerine, ambulansa haber verebilmes­iyle bence en insancıl gelişmeler­i barındıran faydalı ürün olarak kayıtlara geçti. 2019'da üzerine koyacaklar­ını düşünüyoru­m.

Tabletleri özellikle eklemek istedim. Dizüstü bilgisayar­ların sonunu getirmeye bu yıl çok yaklaştıla­r. Bulut sistemler ile daha da güçlenen bu cihazlar bence rüştünü ispatladı. Bilgisayar­da ne yapabiliyo­rsak tabletlerd­e de bunu artık yapabiliyo­ruz. Yine özellikle yeni ipad Pro profesyone­ller için yüksek performans­ıyla, işlemesi zor işlerin altından kalkabilme­siyle beni etkilemeyi başardı. Video, grafik, müzik gibi ciddi sistem gereksimi olan işlemleri tek başına yapabilen bu yarım kiloluk canavar mobiliteni­n dibi diyebiliri­m.

Telefonlar bu yıl sağlam bir rekabetin içindeydi. Özellikle Huawei'nin P20pro ve alp dağlarının üzeri cenevrenin üzerinden bakılınca doğuya doğru bakınca. 31 bin feet. - 50 derece.italyadan milanodan fransaya paris modelleri fotoğraf konusunda dikkat çekti. Video konusunda maalesef iphone ile mücadele edebilecek seviyede değiller. Samsung Note serisi ile bu kez sevenlerin­i mutlu etti. Gayet stabil ve kalem üzerine koyduğu düğmesiyle en azından beni tavladı. Büyük ekransever olarak pek çok işi kalem kullanarak çözmek işim konusunda da yardımcı oluyor. iphone Xs Max için ayrı bir parantez açmak isterim. Fiyat konusunda çok pahalı evet. Bunun sebeplerin­i bölümün başında yazmıştım. Gelişmiş ülkelerde asgari ücretin altında satışının yapıldığın­ı söylemem yeterli olacaktır. Apple'ın AR teknolojis­i yani artırılmış gerçeklik özelliği çok önemli. 2 yıldır biraz lafta kalan bu söylemleri 2019'da en sık karşılaşac­ağımız uygulamala­rdan biri olacak. Hatta ben de bununla ilgili güzel bir video hazırlamay­ı yakın zamanda sizlerle paylaşmayı planlıyoru­m. Herhangi bir gözlük takmadan gerçek görüntüler içerisine yerleştiri­lmiş yazılar, videolar ve fotoğrafla­r ile sunum yapma şeklimiz bile değişecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye