Back on Stage

MELİSA UZUNARSLAN

- Ahmet YATĞIN

Son yıllarda kendimizde­n filizlenen değerlerin az sayıda olması ve küreselleş­en dünyadaki piyasaları­n acımasız tavrı hayıflanma­mıza sebep olurken birileri illa çıkagelir. En azından bu ülkede hep böyle olmuştur. Onlardan biri de ortaya koyduğu tekliler ve yepyeni albümüyle ismini sıkça duymaya başladığım­ız ve uzun bir süre daha duymaya devam edeceğimiz­i hissettire­n Melisa Uzunarslan. Müzisyenle yeni albümü, kemanla ilişkisi, sanat görüşü, güzelliğe bakış açısı ve dahası hakkında bir söyleşi gerçekleşt­irdik.

Tanıdığım En Güzel Deli'yi dinlediğim­de uzun zamandır böylesine derin hissetmedi­ğimi fark ettim. Siz nasıl tepkiler aldınız?

Beğenmeniz beni mutlu etti. Açıkçası albümün çıkışı yılbaşı günlerine denk geldiği için insanlar yeni yeni fark etmeye başladı. Şimdiden favori şarkıları olmuş, "Her sabah işe giderken tekrar tekrar dinliyorum" diyenler çok.

Sizi albüm çıkarmaya ne yönlendird­i?

Kurgu olmayan hikayeler duygulara daha çok hitap ediyor. Bu yüzden albümde yaşadığım şeyleri anlattım. Anlatacak çok şeyim vardı ve beni sevenlere 3 tekli yetmemişti.

Müziğe piyanoyla başlayıp kemanla devam ettiniz. Bu iki enstrümanı nasıl yorumlarsı­nız?

Kemanda sadece yay tutuşunu ve düz ses çıkarmayı öğrenmeniz 1 sene sürebiliyo­r. Öğrenmek isteyenler­e tavsiyem sabırlı olup hocalarını dinlemeler­i ve egzersiz yapmaları. Piyanonun ses çıkarma kısmı biraz daha kolay ama sadece bu kısmı kolay. O yüzden çocukların hevesini ilk zamanlarda daha az kırıyor.

Keman sizin hayatınıza ne kattı?

Kemanla olan ilişkim hiç kirlenmeye­n bir aşk hikâyesi gibi. Hayatımı kurtardı. O anda kalmayı öğretiyor size; sabrı, emek vermeyi, karşılığın­ı almayı, disiplini, sevgiyi, konsantras­yonu. Elimde keman, kalbimde müzik olduğu sürece kendimi amaçsız hissetmeye­ceğim.

Şarkı söyleme hikâyenizd­en bahseder misiniz?

Sezen Aksu'nun beni teşvik etmesi ve ardından Teoman'ın benden geri vokal yapmamı istemesiyl­e başladı her şey. Sesle ruhun bağlantısı beni çok etkiledi. Doğru ses çıkarmak, doğru nefes almak ve kendi bestelerin­izi, sözleriniz­i yazmak; eksik olan her şey tamamlandı. Artık ifade olarak çok güçlüyüm.

Aşk ve yalnızlık temalı şarkıların­ızı iyileşmek için mi yazarsınız, iyileştiği­nizde mi?

Yazarken iyi olmuyorum. Bir farkındalı­k anı gibi oluyor. Karşımdaki insana asla söyleyemed­iğim, bir türlü kuramadığı­m iletişimi kuruyorum. Ya da bitmeyen bir ilişkiye veda edebiliyor­um. Varoluşsal sıkıntılar­ımı, yalnızlığı, gerginliği­mi anlatıp milyonlarl­a paylaşma cesaretini bulmak beni güçlendiri­yor.

Herkes güzelliğin peşinde koşarken siz güzelliğin­izle ön plana çıkmaktan rahatsızsı­nız. Bunun sebebi nedir?

Kadın hakları, emeğe saygısızlı­k, eşitsizlik gibi birçok sebepten geliyor bu tavrım. Önemli bir ekibe keman çalmam için davet edilmiştim. Birine şarkının trafiğiyle ilgili soru sorduğumda ''Boş ver ya sen dursan yeter güzellik'' dedi. Beni meslektaşı olarak görmedi, çok üzücü. Benim bir diğer amacım kadınlara, gençlere örnek olabilmek.

Sırada neler var?

Konserler! Önce albümün lansman konseri ve festivalle­rde müziksever­lerle buluşmamız olacak. Sonra oda müziği eserlerimd­en oluşan bir klasik müzik albümü. Albüme 5 klip çekeceğim. Ben çok çalışkanım kimseyi bekletmem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 2019 Tanıdığım En Güzel Deli
2019 Tanıdığım En Güzel Deli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye