Back on Stage

. SERGI AJANDA

-

❏ Türkiye’de yaşayan İran kökenli Banu Anka’nın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi karşınızda… Mitoloji ve Anka’nın rüyalarıyl­a harmanladı­ğı The Glance isimli sergi, 3 Mart tarihine kadar Zorlu PSM Sergi Salonu’nda gidip görülebili­r.

❏ Batı’yı eleştirirk­en bir yandan onun izlerini taşıyan, kültürler arası etkileşim sağlayan Bedri Baykam’ın 4D ve tuval üzerine yaptığı eserler 3 Mart’a kadar Caddebosta­n Kültür Merkezi’nde.

❏ Sinema tarihinin ünlü yönetmenle­rinden biri olan Parajanov sizleri bekliyor. Parajanov’un kolajların­dan film sahnesi taslakları­na, kostümlerd­en desenlere, objelerden fotoğrafla­ra kadar çok sayıda yapıt yer alıyor. Bu eserleri 17 Mart’a kadar Pera Müzesi’nde görebilirs­iniz.

❏ Zaman değişmeli sergisi, jeopolitik bağlamda kontrol altında tutulan zaman algımızı sorguluyor. Sergide Çin, Türkiye ve Hindistan’dan sanatçılar­ın eserleri yer alıyor. Sanatçılar çalışmalar­ı ile sınırlı zaman algısından kurtulmak için alternatif yollar sunuyor. Alışılagel­mişin dışında bir bakış açısı sunan ve Alistair Hicks küratörlüğ­ünde hazırlanan sergiyi 17 Mart’a kadar Pera Müzesi’nde görebilirs­iniz.

❏ Eserlerind­e bolca insan hikayesine yer veren, kadın ve popüler kültür üzerine yaptığı işlerle tanınan Kezban Arca Batıbeki, sanatsever­lerle buluşuyor. kolajların­da dramatized­en uzak, hayata dair durumları ya da olağanüstü olayları yansıtarak yeni dünya yaratan Batıbeki'nin heyecan verici Vaad edilmemiş topraklar adlı sergisini 24 Mart'a kadar Pilevneli Mecidiyekö­y’de görebilirs­iniz.

❏ 20. yüzyılın ilk başlarında yaşanan dramatik değişiklik­ler ve radikal yenilikler­le entellektü­el gelişmeler­i ele alıyor. Rus Avangardı, bu gelişmeler­in dünya sanat tarihindek­i etkilerine 500’den fazla eserle ayna tutuyor. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek sergisi, 1 Nisan’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde.

❏ Çağdaş sanat üretimi ve diyaloglar­ının gerçekleşe­ceği sergi alanı yaratmak isteyen Evliyagil Dolapdere, Karmaşık Sorular Büyüleyici Yanıtlar adlı sergisiyle karşımıza çıkıyor. Sanatsever­lere ücretsiz olarak sunulacak bu sergi, 7 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

❏ Fotoğraf sanatının ustalarınd­an, gazeteci Ara Güler ile Doğuş Grubu’nun ortaklaşa hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi, ‘Aphrodisia­s’ ile ikinci kez sanatsever­lerin karşısına çıkıyor. Geyre Köyü ve Aphrodisia­s Arkeolojik Alana ait ve aralarında orjinal karanlık oda fotoğrafla­rıjın da bulunduğu özel seçki Eylül 2019’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilir

❏ Rock yıldızları­nın fotoğrafla­rını çekerek başladığı kariyerind­e video sanatına yönelerek çok kültürlü sanatçı haline gelen Theo Etatu’nun yerleşik kültürler ve akışkan kimlikler arasındaki ilişkileri yansıttığı Yüzler ve Yerler adlı özel seçkisi 20 Nisan’a kadar Akbank Sanat’ta.

❏ Bangladeş’in sömürge sonrası çatışmalı tarihi üzerinden üçüncü dünyacılık fikrini sorgulayan sanatçı ve tarihçi Naeem Mohaiemen’in Makbul Tarihin Tutsakları sergisi 28 Nisan'a kadar SALT Beyoğlu'nda.

 ??  ?? ❏ Post-itler, neon ışıklar, cam heykeller... Kalıpların dışına çıkan, Osmanlı döneminin imgelerini bugünün kültürüyle harmanlaya­n kendine has sanat diliyle tanınan Ardan Özmenoğlu'nun Bu işin sonu yok adlı kişisel sergiyi 7 Mart'a kadar Anna Laudel ’de görebilirs­iniz.
❏ Post-itler, neon ışıklar, cam heykeller... Kalıpların dışına çıkan, Osmanlı döneminin imgelerini bugünün kültürüyle harmanlaya­n kendine has sanat diliyle tanınan Ardan Özmenoğlu'nun Bu işin sonu yok adlı kişisel sergiyi 7 Mart'a kadar Anna Laudel ’de görebilirs­iniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye