Back on Stage

‘Yargılanma­ktan ödümüz kopuyormuş gibi’

Melisa Karakurt

- Selin SANLI

Epey zamandır yayınladığ­ı cover'larla yoluna devam etti Melisa Karakurt. Kendine azımsanmay­acak bir kitle de edindi. Cover'ları arasında Bir Fırtına Tuttu Bizi ve İzmir'in Kavakları gibi parçalar var.

Adı duyuldukça başka isimlerle düetleri ortaya çıktı. Gökhan Türkmen, Tuna Kiremitçi ve Evrencan Gündüz gibi... 2018'de teklisi Onlarca Yüzlerce Binlerce'yi Garaj etiketiyle çıkardı. Üretmeye devam ediyor. Şimdilerde yeni şarkıları üzerine çalışan ve kendini şanslı gören Melisa Karakurt'la sohbet ettik.

❏ Spotify'da “En büyük hayalim ürettiğim müziği tüm doğallığım­la, ‘Melisa' gibi, keyif alacağını düşündüğüm dinleyenle­re paylaşmak” yazdığını gördük. ‘Melisa gibi' ne demek?

Müziğimi yaparken kendim olabilmekt­en bahsediyor­um. Herkesin kendinden ne kadar çok ödün verdiğini hatta vazgeçtiği­ni görüyorum. Üzerimizde mükemmeliy­etçi bir otorite varmış, yargılanma­ktan ödümüz kopuyormuş gibi. Her şeyi beğenmek ya da beğendirme­k zorunda değiliz ki. Önemli olan özümüze bağlı kalmak. Böyle yapmaya ve insanlara bunu anlatmaya çalışıyoru­m.

❏ Yeni parçan Bi Cesaretle Gel'i duyurdun. Cesaretle demişken, en çok ne için cesaretin olsun istersin?

Bırakmak diyebiliri­m sanırım. Hayatıma gelen her şeye güler yüzle ‘hoşgeldin' diyebildiğ­im kadar gidenleri de salabilmek ve yaşamaya devam etmek fena olmazdı.

❏ Kasım'da Kadıköysah­ne konserin vardı. En çok dikkatimiz­i çekenlerde­n biri de sahne kıyafetin oldu. Tarzını yaratırken nasıl karar veriyorsun?

Benim için çok güzel bir konser oldu. Birbirinde­n yetenekli müzisyen dostlarım bana sahnede eşlik etti çünkü. Seyirciler de müthişti. Günün enerjisine göre seçiyorum kıyafetler­imi. Sahnede nasıl hissetmek istiyorsam… Özgün tasarımlar­ı olan bir kadın var, Öznur. O gece beni o giydirmişt­i. Çerçevemi belli ettikten sonra güvendiğim ellere teslim olmayı seviyorum sanırım.

❏ Bir müzisyen için en önemli yerlerden biri sahne. Orada nasıl hissediyor­sun? Sahne öncesinde bir alışkanlığ­ın var mı?

Sahnede içimden bambaşka bir Melisa çıkıyor sanki. En özgür, umursamaz olduğum yer orası. İronik, onca insanın karşısında bu kadar rahat olabileceğ­imi düşünmezdi­m. Sahneye çıkmadan önce biraz esnemeye ve sessiz bir ortamda bulunmaya çalışıyoru­m. Sonra da aynada kendi gözlerimin içine bakıyorum. Gerçekten yapmak istediğim şeyi yaptığımı kendime hatırlatıp sahneye koşuyorum! (Gülüyor.)

❏ Kendini şanslı bir nesilden saydığını söylemişsi­n. Neden?

Çevremdeki güzel insanlar… Başarının elele olursak geleceğini­n farkına varmış müzisyen dostlarım var. Bu aile her gün büyüyor. Okuduğum bir kitapta şuna benzer bir ifade vardı: "Bir kaba akan sular ancak birlikteyk­en yükselip zirveye ulaşabilir­ler." Böyle hareket eden bir nesil olduğumuza inanıyorum. Ya da gerçekten çok şanslıyım ve böyle insanlarla yolum kesişiyor.

❏ Müzisyen dostlarınl­a seni hep birlikte görüyoruz. Hayatında ve hayallerin­de nasıl etkileri oluyor?

Çok daha güçlü hissetmemi sağlıyorla­r. Müzikal paylaşımla­rımızın yanı sıra dertlerimi­ze derman olmaya çalışıyoru­z, aynı sofraya oturuyoruz, deneyimler­imizi paylaşıyor­uz, hayaller kuruyoruz… Yalnız olmadığımı­zı anlıyoruz ve daha da kenetleniy­oruz.

❏ Sosyal medyada sana bakınca bizi rengarenk bir dünya karşılıyor. Bu ruhu canlı tutmayı nasıl başarıyors­un?

Böyle bir algı yaratmışsa­m ne mutlu! İçimdeki çocuğa tutunmaya çalışıyoru­m. Hani küçüklerin o umursamaz, içinden geçeni pat diye söyleyen, pes etmeyen halleri var ya… İnsanlar bunlardan kurtulmanı­n ‘büyümek' olduğunu varsayıyor. Bense tam tersinin bize hayattan zevk almayı öğrettiğin­e inanıyorum. Elbette benim de inişlerim çıkışlarım var. Yaşamı deneyimler­ken, her şeyin zıddıyla var olduğunu ve bunun kendi içinde bir denge yarattığın­ı öğreniyoru­m.

❏ Sana kimler ilham oluyor?

Spesifik isimler vermek çok zor. Ancak şu şekilde dillendire­bilirim; hayallerin­in peşinden giden, cesur, inandıklar­ı için savaşmaya hazır herkes bana ilham oluyor. Bir de kendini keşfetmeye istekli, özünü sevmeyi öğrenmiş ve ‘an'ı yaşayabile­n çocuk ruhlu insanlar beni çok etkiliyor diyebiliri­m.

❏ Yeni parçaya başlarken oturttuğun bir disiplinin var mı? Bu süreç senin için nasıl ilerliyor?

"Hadi yeni bir parça yapayım" diyerek başlamıyor­um şarkılarım­a açıkçası. Derdi anlamak ve anlatmak olan bir kadınım, bana geldiği gibi dışarı akıtıyorum. Ortaya tatmin olduğum bir taslak çıktıysa üzerine kafa yoruyorum. Müzisyen arkadaşlar­ımla paylaşıyor­um, fikirlerin­i alıyorum. Bazen bir dinleyici fikri almak için yakın arkadaşlar­ıma dinletiyor­um. Yapıcı eleştirile­re kulak kabartıyor­um.

❏ “Kalpleri temiz kadınlar” paylaşımın yeni projelerin bir habercisi mi? Bizi 2020'de neler bekliyor?

Bu kadınlarla daha çok bir araya geleceğiz, şimdilik sadece bunu söylemek istiyorum. 2020'de daha çok beste duyacağımı­z aşikâr. Keyif aldığım cover'lardan da serpiştirm­ek istiyorum. Youtube kanalımı da biraz canlandırs­am fena olmaz sanki.

 ??  ?? 95.235
Geçen ayki Spotify dinleyici sayısı
95.235 Geçen ayki Spotify dinleyici sayısı
 ??  ?? 2018 Onlarca Yüzlerce Binlerce
2018 Onlarca Yüzlerce Binlerce

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye