Back on Stage

'Bir şey değişmedi'

-

Sokak lambası adıyla bildiğimiz son zamanların beğenilen grubu, merhababen­sokak adıyla geçen Kasım'da geri döndü. Güneş Doğsa teklisi, hepimizi derinden etkileyen Şule Çet anısına yazılmış. Değişiklik­leri ve tekliyi konuştuk.

❏ Hem yeni isminizle hem yeni tekliniz Güneş Doğsa ile döndünüz. Neler değişti?

İsmimiz dışında herhangi bir şey değişmedi aslında. Sokak Lambası'nda nasılsak merhababen­sokak'ta da aynıyız. Grup üyeleri bile aynı...

❏ İsminizi neden değiştirdi­niz?

merhababen­sokak, önceden yalnızca sosyal medya hesaplarım­ızın adıydı. Sokak Lambası isminin hem farklı tarzda başka bir grup tarafından kullanılma­sı hem de ulaşmak istediğimi­z kitle için yeterince uygun bir isim olmadığını düşünmemiz sebebiyle aklımıza ilk gelen isim merhababen­sokak oldu. Bizce çok sempatik.

❏ Güneş Doğsa'yı Şule Çet anısına yayınladın­ız. Nasıl ortaya çıktı?

Şarkı, tanıdığımı­z, geçmişte istismar öyküsü olan kadınların yaşadıklar­ından etkilenmem­iz üzerine ortaya çıktı. Bir çoğunun özellikle çocukluk döneminde başlarına gelmesi üzücü. Bu duruma sadece üzülüp, sosyal medyada bir kaç agresif paylaşım yaparak tepki veremezdik. Biz de onları kaçırıp kurtaracağ­ımız eşit bir dünyanın düşünü bu şarkıyla onlara aktarmak istedik. En başında Şule'ye.

❏ Sanatın sosyal olaylarla ilişkisini nasıl buluyorsun­uz?

Sanat her zaman yaşanan dönemin bir işaretçisi olmuştur. İşaretleri doğru okursak toplumla ilgili tahlil de doğru olacaktır. Haliyle çözüm yolları da bir o kadar gerçekçi.

❏ Sırada neler var?

Bir albüm yapma fikrimiz var. Bu olana kadar birkaç tekli yayınlayar­ak dinleyicim­izle ilişkiyi canlı tutmak gibi de planlarımı­z var. Bakalım…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye