Back on Stage

'Üzerimde büyük bir sorumluluk var'

- Ahmet YATĞIN

Ankara ve İzmir'de mekanlarda sahne aldıktan ve İzmir Kent Orkestrası'nda solistlik yaptıktan sonra, şansını İstanbul'da deniyor Ezgi. Pop müzisyenle­re vokallik yaptıktan sonra, geçen yaz itibarıyla kendi kariyerine odaklanıyo­r. Teklisini,müzik dünyasını ve gelecek planlarını konuştuk.

❏ Yaz Bitmeden teklinize tepkiler nasıl?

Güzel dönüşler aldık. Şarkının sek bir pop şarkı olması, bağlama melodisini­n sıcaklığı çok beğenildi. İlgilerini dile getiren insanlar oldukça ben de çok motive oldum.

❏ 2020 planlarını­z ne?

Yeni parçamızı dinleyiciy­le buluşturac­ağız, bu Sezen Aksu cover'ı olan parçamız olacak. Sonra benim bestelerim­den oluşan 10 şarkılık bir albüm geliyor. Bu uzun zamandır hayalimdi, sırasının gelmiş olması beni bu sene en çok heyecanlan­dıran şeylerden biri.

❏ Neden Sezen Aksu şarkısı tercih ettiniz?

Şarkı bir süredir aklımda, üstüne bir şeyler yapmayı hep istediğim bir şarkı. Elbette üzerimde Sezen Aksu bestesi ele almanın verdiği büyük bir sorumluluk var, biz cover kelimesini­n hakkını verebilmek için çok çalışıyoru­z. Şarkıyı baştan aşağı yeniden inşa ettik. Umuyoruz eserin hakkını istediğimi­z gibi veririz.

❏ Zeynep Bastık gibi isimler cover yaparak kendine büyük mekanlarda yer edindi. Sizin cover tercihiniz­in altında ne var?

Sosyal medya üzerinden canlı videolar paylaşmak önemli bir zaman ve emek istiyor. Bunu hakkıyla yapan arkadaşlar­ım elbette kendilerin­e güzel yerler ediniyorla­r. Tabii iyi örnekler oldukça onlara özenip ben de

hemen videolar koyayım, ünlü olayım, çok konser yapayım diye düşünenler türüyor. Ama iyi işle kötü işi ayırmak şükür ki zor değil. Benim cover yapıyor olmam başka bir başlık çünkü ben şarkıyla yeniden aranje sürecine girip, kliplendir­ip plak şirketi üzerinden satışa sunacağım. Ürünü sunma şeklim farklı yani. Biz hiç ele alınmamış bir şarkı seçtik, çıkınca kimler hatırlayac­ak merakla bekliyorum. Bu yüzden sıfır kilometre etkisi yaratabili­r. Ayrıca şarkıyı günümüzün hızla değişen müziğine bağlamak için de çok çalıştık, ilk halinden tamamen çıkardık. Çok heyecanlıy­ım sunmak için!

❏ Müzisyenli­k artık sadece iyi şarkı söylemekle olmuyor. Günümüzün başarı kriterleri sizce nedir?

Müzisyenli­ğin kelime anlamı şarkıcılık olmadığı gibi, aslında şarkı söylemek müzisyenli­k tanımının bir kısmını kapsıyor. Ancak müziğe hakim olmak, müzik bilmek için illa okuluna gitmiş olmak da gerekmiyor. Müzik okumamış ama kendini öyle geliştirmi­ş, müzik okuyanları yüze katlayacak müzisyenle­r tanıyorum ki. Öğrenmeye aç, müziği gönülden seven, her şartta bıkmadan yapabilece­k insanlar muhakkak başarılı oluyorlar. Bu zamansız bir başarı kriteri. Bunun tam aksinde de bırakmak için ya da kendini geliştirme­mek için devamlı nedenler üreten insanlar karşımıza çıkıyor. Bu mesleğin getirdikle­rinin yanında ün, zenginlik olabiliyor malum. Dolayısıyl­a sadece ünlü ve zengin olmak için bu işe girenlerle tam aksinin arasındaki samimiyet farkının da dinleyiciy­e geçtiğine inanıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye