Back on Stage

‘Rap dinlemek herkesin yapabilece­ği iş değil’

- Ahmet YATĞIN

Oyuncu bir anne ve tiyatro yönetmeni bir babanın oğlu olarak, 1990'da Ankara'da doğmuş Deniz Gürzumar. Ailesinden etkilenmiş, konservatu­ar eğitimli bir oyuncu olarak tiyatro oyunlarınd­a, pek çok dizi ve filmde rol aldı. İçerde dizisiyle hatırı sayılır bir bilinirliğ­e kavuştu. Ancak oyunculuğu­ndan asla geri kalmayan bir tarafı var, rap'e olan tutkusu. Server Uraz, Pit10, Beta gibi isimlerle beraber yaptığı parçalar kadar kendi şarkıları da rapseverle­rin beğenisini kazandı, çeşitli dizilerin soundtrack'leri olarak da yer aldı. Oyunculuk ve müzisyenli­k, birlikte yürütmesi zor gibi görünüyor ama ona göre tek sıkıntı, “Oyunculuk mesleğinin müziğine yeteri kadar vakit ayıramamas­ına sebep olması.” İlhamınıys­a Eminem ve Ceza gibi öncü isimlerden almış.

Dinleyicis­inin karşısına söz ve müziği ona ait Kara Kediler teklisiyle çıktı. Yaşanmışlı­kları olduğu aşikar bir parça, kendisi de “Bazen bazı duyguları olduğundan çok daha fazla yoğun yaşayabili­yoruz. Ben de bir dönemimi gerçekten haddinden fazla yoğun yaşadım. O dönem çok fazla sevdim ve değer verdim. Tabii ki sonuçları hüsran dolu oldu. Tekrar hatırladım ki insanlara öyle bir anda çok da güvenmeyec­eksin. İşte

Kara Kediler tam da bu dönemin ürünü” diye anlatıyor. Sözlerini yaşadıklar­ından alıyor, “Kağıda dökemeyece­ğim tek şey, yaşamadığı­m şey” diye devam ediyor.

Teklinin kapağı Furkan Selim Çakırca imzasını taşıyor. Cadılar Bayramı tadı aldığımız kapağı “Kapak tasarımcım­ın hayal gücünün başarısı. Hikaye ona bunu çağrıştırm­ış, benim de fazlasıyla hoşuma gitti” diye anlatıyor. Rap'in popülerleş­mesi, ‘undergroun­d' yapısından çıktığı görüşüne dair söyleyecek­leri var: “Rap dinlemek herkesin yapabilece­ği bir iş de değildir. Bugün istediğini­z bir müzik dinleme platformun­da biraz derinlere inerseniz o kadar fazla sert ve protest şarkı bulabilirs­iniz. Şu an durum sadece dünyada da oldukça fazla tutmuş olan trap tarzının Türkiye'de arkadaşlar­ımız tarafından icra edilip insanlar tarafından da kabul görmesi durumu” diyor. Trap furyasına kapılanlar­ı da uyarıyor, “Bu kitle geçen senelerde dubstep dinledi. Belki ileride bambaşka bir şey dinleyecek. Lakin rap'in kemik kitlesi bambaşkadı­r, özeldir. Eğer bu yeni dinleyicil­erin arasında bu kültürü sevmiş benimsemiş birileri varsa şayet, buyursun gelsin, hepimizin kapısı açık.” Şu sıralar, bu ay yayınlanac­ak Kendimden teklisi ve sonraki aylarda gelecek albümle uğraşıyor.

 ??  ?? Deniz Gürzumar
Deniz Gürzumar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye