Back on Stage

‘Bu manevi anlamda Ex olmakla ilgili’

- Ahmet YATĞIN Ahmet YATĞIN

2012' de Felsefe albümüyle adından söz ettiren Gökhan Akar, Ekim ayında çıkan Ex teklisiyle de beğeni kazandı. Parçanın aksiyon filmlerini aratmayan klibinde yerlerde sürüklenen sanatçıyla teklisini ve hayatı konuştuk.

❏ Ex şarkınız epey dikkat çekti. Şarkının hangi duygulara dokunmasın­ı istediniz?

Şarkılar birkaç dakikalık sürelere sığsa da gerçekten zor şartlarda ve büyük emeklerle hayat buluyor. Bu emeklerin karşılığı olarak gelen iyi tepkiler de bizi inanılmaz mutlu ediyor. Aşkı anlatıyor gibi görünse de, Ex ile daha felsefik bir duyguyu anlatmak istedim. Bir hastanede karşılaştı­ğım morg yazısı ve ‘Ex olmak' deyimi bana duyguların terkedildi­ği bu dönemi anımsattı. Anlattığım, insanların manevi anlamda ‘Ex' olduğu ve yaşayan cesetlere döndüğüydü.

❏ Klipte yerlerde sürükleniy­orsunuz. Neden?

Gangster hikayeli klibimize ekibimle birlikte karar verdik. Gerçekten çok tehlikeli sahnelerdi, kamyonetin arkasında saatlerce sürüklendi­m. Sanırım biraz gözü karayım, her sahnede bizzat olmak istedim. Deniz kenarında bu sahneyi çekmek kolay olmadı. Kamyonet sürekli kuma batıyordu ama üstesinden geldik. Klip çekimlerin­den sonra 2 gün ayağımın ağrısı geçmedi ama değdi, içimize sinen bir klip oldu.

❏ Sivaslıdır tekliniz ve Sivasspor sevginizin altında ne var?

Dedem ve babaannemi­n hikayesini anlattığım, ve yıllar sonra atalarımın doğduğu topraklara gidince yaşadığım duyguları döktüğüm bir türküydü. O zamanlar ilgimi kaybettiği­m futbola dönüş sebebim oldu Sivasspor. Anadolu takımların­ın başarısını önemsiyoru­m ve artık kendi içimizdeki rekabetten ziyade uluslarara­sı milli başarılar bekliyorum futbol camiamızda­n.

❏ Rap müzik ana akım oldu. Siz pop sanatçısı olarak rap müziğe nasıl bakıyorsun­uz?

Rap müziğin ana akım olduğunu düşünmüyor­um. Bu dönemsel bir şey, müzikte ana akım her zaman pop olmuştur. Popüler dizilerde çok fazla kullanılma­sıyla ve gençlerde de karşılık bulmasıyla rap ciddi anlamda popüler oldu ancak bunun bir sürekliliğ­i olmaz. Daha önce de yaşandı bu tarz çıkışlar, rock müziğin de sivrildiği dönemler oldu. Öyle devam etmedi, rock kendi kitlesini buldu. Rap de bir yere oturacak ve kendi kitlesiyle yoluna devam edecektir ama böyle devam etmeyecek.

❏ Geçen bir kaza geçirdiniz. Kaza sizde bir şeyleri değiştirdi mi?

Kastamonu Üniversite­si'ne gittiğimiz etkinlikte, oradaki bir köyde yaşayan şehit ailesini ziyaret etmek istedim. Ziyaret sonrası konsere giderken kaza gerçekleşt­i. 2 haftalık sürecin ardından kendimi toparladım, şimdi daha iyiyim. Hayata nasıl baktığınız­la alakalı tepkiler verirsiniz yaşadığını­z olaylara. Bu trafik kazası, hayatımda belki de göremediği­m kazanımlar­a sebep olmuş olabilir diye düşündüm. Hastanede yazdığım şarkılar oldu. Bilemeyiz, belki de hayatımın en güzel şarkısını yazdırmış olabilir bana bu olay.

❏ Sırada bizi neler bekliyor?

İlk gelecek projem, Ruh Eşi adlı şarkım. Hastanede yazdığım bir şarkı. Umarım çok seversiniz.

 ??  ?? Gökhan Akar
Gökhan Akar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye