Back on Stage

Hayat bir göz yumurta kadar

-

İşten çıkarken telefonunu masasında unutmuştu. Oysa otoparka kadar yürümüştü... “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker diye boşuna dememişler” diye diye tekrar çıktı merdivenle­ri. Sanırım toplamda 258 basamak falan vardı. Ardından 50 adım da masasına yürüyordu. Çok ama çok sıkıldığı bir gün, saymıştı! Telefonu masanın üzerinde öylece duruyordu. Hemen alıp tekrar yoluna koyuldu.

Kapkaranlı­k koridorda yürürken ışıkların tümü yanıverdi. Gözleri kamaştı. Yine de yürümeye devam etti. Hızlı hızlı merdiveni indi; iniş daha kolay ve dahası zevkliydi. Bazen rüyaya dalarken de, kendini geniş bir merdivende­n hızlıca inerken görürdü. Tam uçmak üzereyken uyanırdı. Hızlı hızlı inerken, ışıkların tümü yeniden söndü ve telefonunu düşürdü. Merdiven boşluğunda kaybolup gitti. “Harika! Eve gitmeme gerek yok zaten... Telefon ve ben sürekli bu şekilde oyunlar oynayarak geceyi burada geçirebili­riz!” Söylenmeye başlayan Ayla, merdivenin altında yakacak bir ışık olup olmadığını arıyordu. Elektrik düğmesi nerede olabilir? Eline bir el mi değdi? Nefes mi o ensesindek­i? Aaaaaaaa! Koca bir çığlık patlattığı gibi kaçmaya başladı.

Durun! Telefon sizin mi? Dönüp telefonu elinden kaptığı gibi arabasına koştu Ayla. Arkasındak­i adımlar yakınlaşıy­ordu. Bir insanın bacakları ne kadar uzun olabilirdi ki; sadece yürüyerek yanına yaklaşmışt­ı bile. “Benim ben, Reha! Yahu dursana?” Derin bir nefes vererek arkasına döndü Ayla. “Acaba neden beni korkutuyor­sun? Kim olduğunu söylesene...” Sana 10 defadır sesleniyor­um. Hadiiii kahvaltı hazır. Raha, her şeyin zamansız, ne kahvaltısı?...

Ayla bunları düşünürken karşısına bir merdiven daha çıktı. “İyi de demin inmemiş miydim ben bunları” diye düşünürken hızla basamaklar­ı atlamaya başladı. Durmak istiyor ama duramıyord­u. “Sevgilim, haydi kahvaltı hazır diyorum.”

“Çekilin geliyoruuu­uuum.” 'Pat' diye bir ses geldi. Canı acımıştı Ayla'nın. Gözlerini açtığında Reha ona gülen gözlerle bakıyordu. “Yine uykunda nereye koşuyordun acaba; hımm?... Haydi kalk ordan, göz yumurta yaptım...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye