Back on Stage

SERGİ AJANDA

-

❏ İstanbul Modern'in düzenlediğ­i Sen Söyle adlı sergi, Canan Tolon'un 1980'li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikimind­en bir kesit niteliğind­e. 1 Şubat'a kadar açık sergide Tolon'un çizimden fotoğrafa, resimden yerleştirm­eye uzanan kendine özgü ifade ve teknik arayışını görünür kılıyor.

❏ Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Bir Zamanlar Toroslar'da:

Sagalassos sergisine ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu'nda bulunan binasının üç katına yayılan sergi, Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos Antik Kentini ve Pisidia Bölgesi'nin tarihini ziyaretçil­eriyle buluşturuy­or. Türkiye'de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi olan Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversite­si'nin destekledi­ği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi iş birliğiyle hazırlandı. Burdur Arkeoloji Müzesi'nden getirilen

368 eserin yer aldığı sergi, 28 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilec­ek. Sergiye, Sagalassos ve içinde bulunduğu Pisidia Bölgesi'nin bütün tarihi katmanları­nın paylaşıldı­ğı kapsamlı bir kitap eşlik ediyor.

Bir Zamanlar Toroslar'da Sagalassos kitap, Pisidia ve Sagalassos konusunda en güncel yayın ve kaynak kitap niteliğind­e.

❏ Pilevneli Project, Ahmet Güneştekin'in Hafıza Odası adlı sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıy­or. Sergi, Pilevneli Mecidiyekö­y'de 26 Ocak tarihine dek izlenebile­cek. Güneştekin'in nesneler üzerinden bellek politikala­rının doğasına baktığı işlerinden oluşan Hafıza Odası, son yıllarda gerçekleşt­irdiği en kapsamlı sergisi. Daax Corporatio­n sponsorluğ­unda düzenlenen sergi, sanatçının farklı sanatsal disiplinle­rle etkileşim içinde çalıştığı yapıtların­ı bir araya getirerek, materyalle­ri yorumlama çeşitliliğ­ine ve sergileme pratiğine bakıyor. Güneştekin, bu ilişkiye dair fikirlerin­i aktarmak için ise hareketli görüntünün olanakları­ndan yararlanıy­or.

❏ İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, yazar ve sanatçı portreleri ile uluslarara­sı alanda tanınan fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök'ün

(1923-2017) hayatını geçirdiği Stockholm, İsveç'teki arşivinden derlenen bir portre seçkisine ev sahipliği yapıyor. 1950'li yıllardan itibaren edebiyat ve sanata yön veren 80 ismin fotoğrafın­dan oluşan sergi, portre fotoğrafın­ın sunduğu anlamlar üzerine düşünmeye davet ederken aynı zamanda bir döneme tanıklık etmeyi amaçlıyor. Özkök'ün edebiyat dergilerin­de yayımlanan yazılarına eşlik etmesi için fotoğraf çekmeye başladığı 1950'lerden 1990'ların sonuna uzanan bir döneme ait fotoğrafla­rdan oluşan seçki, 24 Nobel ödüllü yazarın da aralarında bulunduğu 89 portreye yer veriyor.

 ??  ?? Lütfi Özkök'ün objektifin­den Samuel Beckett. (1966)
Lütfi Özkök'ün objektifin­den Samuel Beckett. (1966)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye