Back on Stage

Festival raporu

-

Dünyanın dört bir yanında konserler oluyor, müzisyenle­r yerinde durmuyor. Hangi tür daha çok yer buluyor, kimler en çok sahne alıyor diye farklı görüşler var ama detaylı bir rapor geçen ay geldi. Festival keşif ve haber sitesi Festicket, dünya çapında 12 binden fazla festivalin analizini içeren kapsamlı bir raporla 2019'da festivalle­rde en çok sahne alan sanatçılar­ı açıkladı.

Baştan söyleyelim, müzik festivalle­rinde en çok sahne alan isimler genellikle

Dj'ler oldu. Elbette bunda elektronik müzik festivalle­rinin sayıca daha fazla olması etken. Rapora göre 2018'de 35 performans­la birincilik tacı Rus prodüktör ve DJ Nina Kraviz'deydi. Kraviz, Son 10 yıl içinde Rusya'nın en ünlü müzisyeni oldu, kurduğu plak şirketiyle sektöre birçok müzisyen kazandırdı. Ancak 2019'da tam 49 festivalde performans sergileyer­ek festivalde en çok sahne alan isim Are You With Me ve Crazy gibi parçalarla adını dünyaya duyuran Belçikalı DJ ve yapımcı Lost Frequencie­s oldu. Listede dikkat çeken diğer isimler arasında Charlotte de Witte ve Dimitri Vegas & Like Mike da var. 2019 Charlotte de Witte için büyük bir yıl oldu, yıl içinde Tomorrowla­nd'in ana sahnesi de dahil 39 festivalde yer aldı.

EDM dışındaysa, 2019'un en çok festivale katılan ismi The 1975 oldu. Grup 30 farklı ülkede toplam 44 festivale katıldı. Festicket'ın da vurguladığ­ı üzere, bu sekiz günde bir festivalde sahne almak demek. Müzikte dünyaca ünlü yerli isimlerimi­z de var. 2020 raporunda isimlerini görebilece­k miyiz diye heyecanla bekliyoruz!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye