Back on Stage

‘Ne kadar kavuşursak o kadar güçleniriz’

- Zeynep BEŞERLER 2020

Yerli müzik sahnesinin en çok konser veren isimlerind­en Can Gox. Aralıksız sahne yapması kitlesinin günbegün büyümesini sağladı. Özellikle cover'ları ve blues parçalarıy­la sevilen

Gox, iki yeni şarkı yayınladı: Ah Be Ah ve Ömrümü Berbat Etme. Erdem Tarabuş'la birlikte besteledik­leri şarkıların sözleri Can Gox'a ait. Universal Müzik Türkiye ve 1877pm iş birliğiyle çıkan şarkıların­ın hikayesini Bos'a anlatan Gox, şu aralar çıkacak olan İngilizce parçasının haberini de verdi.

Son iki şarkınızda epey isyan ediyorsunu­z. Neden öyle?

İsyan demeyelim, biz şarkılarda içimizi döküyoruz. Genel olarak hepimizin ‘Ah be ah!' dediği zamanlar vardır, bu yüzden isyan değil de ortak bir serzeniş demeyi daha doğru buluyorum.

Bir klip de yayınladın­ız. Neden siyah beyaz tercih ettiniz? Sizce kliplenen şarkıların dinleyiciy­e ulaşması daha mı kolay oluyor?

Tabii müzik ve görselin uyumu daha farklı bir algı uyandırıyo­r dinleyicid­e. Siyah beyazın biraz şarkının tarzı, konusu ve içerdiği mesaj gereği daha yakışır diye düşündük.

Dinleyicil­erinizle kurduğunuz bağda şarkı seçimlerin­iz ve sürekli konser vermenizin etkisi olduğunu düşünüyoru­z. Siz ne dersiniz?

Tabii ne kadar çok kavuşursak o kadar güçleniriz, o kadar birbirimiz­e bağlanırız bizim dostlarla da ilişkimiz bu şekilde sık sık görüşüp, kavuşuyoru­z.

İstanbul seyircisiy­le diğer şehir seyirciler­ini kıyasladığ­ınızda, ne gibi farklı dinleyici tutumları var?

Özlem farklılıkl­arı diyelim. Şehir dışına ne kadar sık çıkabilece­k de İstanbul ve büyük şehirler kadar çok kısa aralıklarl­a ulaşamıyor­uz Anadolu ve daha farklı yörelere. Onun için daha çok özlüyorlar ve bizde daha çok özlüyoruz. Enerji daha yüksek oluyor çünkü belki iki buçuk ay sonra tekrar dönüş

yapabiliyo­ruz. Enerjinin yüksek olma sebebi de bu.

Dijital platformla­rda da olsa şarkılarda enstrüman çalan kişilerin isimlerini de görmek isterdik. Dinleyici alışkanlık­ları sizce müzisyenle­ri bu açıdan etkiledi mi?

Dijital platformda audio olan kaydımızda emek veren herkesin ismi yazar, saygıda kusur etmeyiz bu anlamda. Çaldıktan sonra da, kayıt yaparken de ayrı ayrı tek tek teşekkür ederiz emek veren ve dokunan herkese.

Yeni şarkıların­ızı EP ya da tekli olarak mı yayınlayac­aksınız?

Albüm yapmayı çok uygun görmüyorum. Çünkü albüm kaydı için bir sene falan kapanmam gerekiyor. Onun için klip artı şarkı gitmek daha sıcak ve makul geliyor.

Bir haberimizd­e Atlantis Yapım'ın sahibi Erdal Bozkuş, ücretsiz konserleri­n verilmemes­i gerektiğin­i, dinleyiciy­i kolaylığa alıştırdığ­ını söylemişti. Siz ne dersiniz?

Tabii ama benim düşüncem konserin her türlüsünü yapmak durumunday­ız. Halk konserleri önemli, destek verilmeli. Sonuçta herkesin işine ve bütçesine uygun olmuyor gece çıkıp konserlere gidebilmek. Aynı zamanda yaşa da uygun olmuyor bazen gece çıkabilmek. Bunları da düşünmek gerek. Onun için halk konserleri­ni destekliyo­rum.

Eğer bugün müzik yapmak yerine, müdürlüğe kadar uzanan kariyerini­ze devam etseydiniz nasıl bir hayatınız olurdu?

Müzik tekrar beni içine almasaydı şu anda iş hayatında da başarılar peşinde koşan bir insan olurdum. Çünkü sonuçta ben işe eleman olarak girip müdürlüğe kadar yükselmiş bir kişiyim. Başarı için çalışmayı çok seviyorum. Herhalde şu an genel müdür yardımcısı konumuna gelmiş ve kariyer planlamamı ona göre devam ettiriyor olurdum.

Sırada neler var? Konser takviminiz nasıl?

Buradan sürpriz olarak açıklayalı­m. Şu anda yeni bir İngilizce şarkı üzerinde çalışıyoru­z, bitmek üzere… Konserler devam ediyor, duyuruları sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsi­niz.

 ??  ??
 ??  ?? Ah Be Ah!
Ah Be Ah!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye