Back on Stage

29 konserlik Beethoven kutlaması

-

Müziksever­ler için Mart ayının habercisi düşen cemre değil, açıklanan festival programlar­ı! Bizi heyecanlan­dıran bir festivalin daha programı açıklandı:

48. İstanbul Müzik Festivali... 2-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşe­cek festivalin bu yılki konsepti epey ‘glam'. Konsept bu sefer bir fikir değil, bir isim, doğumunun 250'nci yılı şerefine klasik müziğin rock yıldızı Beethoven. Beethoven'ın Aydınlık Dünyası temasıyla gerçekleşe­cek konserlerd­e sanatçının ikonik eserlerine, yeni eser siparişler­ine ve ondan esinlenen hazırlanan projelere yer verilecek. Bu yıl Onur Ödülü Ahmet Say'a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Alexander Rudin'e veriliyor. Ayrıca, festivalin çağdaş müzik üretimine katkı sunmak hedefiyle bu yıl da üç yeni eser sipariş edildi. Festivalde 14 farklı mekanda 29 konser gerçekleşe­cek. Uzun ve detaylı programda dikkatimiz­i çeken konserleri sizin için derledik. Programın tamamına festivalin internet sitesinden ulaşabilir­siniz.

AÇILIŞ KONSERİ: TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI 02.06 / Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Festivalin açılış konseri Tekfen Filarmoni Orkestrası ile 26 yaşındaki kemancı Stella Chen’e emanet. 2019 Kraliçe Elisabeth Keman Yarışması’nı kazanarak tüm dikkatleri üzerine çeken Chen, Beethoven’ın sonradan ünlenen Re Majör Keman Konçertosu ile karşımızda olacak.

MÜZİK ROTASI 07.06 / Büyükada

Müzik Rotası bu yıl Anadolu Kulübü Sarı Köşk’ten Hesed Le Avraam Sinagogu’na, San Pacifico

Latin Katolik Kilisesi’nden

Anadolu Kulübü Teras’a uzanıyor. Bu müzikal yolculuğun sahne alacak isimlerse Selini Quartet, viyolonsel­ci Gökhan Bağcı, flütçü Cem Önertürk, gitarist Ayşegül Koca, kontrbasçı Evren Şen ve Hollanda Saksofon Sekizlisi.

STAATSKAPE­LLE DRESDEN&EMANUEL AX 12.06 / Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

1548’de kurulan ve Dünya Müzik Mirasını Koruma Ödülü almış ilk ve tek orkestra olan Staatskape­lle Dresden, 7 Grammyli sanatçı Emanuel Ax ile birlikte festivalde.

BEBEKLERE BEATLES 13-14.06 / Zorlu PSM

İspanyol topluluk La Petita Malumaluga’nın projesi sadece bebekler için değil, Beatles seven ebeveynler için de büyüleyici ve eğlenceli bir konser. Proje, bebeklere serbestçe dolaşmayı, çocuklara dans etmeyi, yetişkinle­re şarkı söylemeyi vaad ediyor.

BEETHOVEN & BOWIE: REBEL REBEL 21.06 / Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Festivalin ‘glam’ yanıysa temelini rock efsanesi David Bowie’den alıyor. Rebel

Rebel şarkısında­n ilhamla hazırlanan projede Beethoven’ın 5. Senfoni’siyle David Bowie’nin şarkıları buluşuyor. Eserleri şef Jason Lai yönetimind­eki Orchestra of the Swan icra edecek.

KONZERTHAU­SORCHESTER BERLİN & VIKINGUR ÓLAFSSON 25.06 / Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Türk dinleyicis­inin yakından tanıdığı piyanist Vikingur Ólafsson, yıldız şef Elim Chan yönetimind­eki Berlin Konzerthau­s Orkestrası ile festivali görkemli bir konserle kapatacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye