Back on Stage

‘BAM! SİHİR ORTAYA ÇIKTI'

- Batuhan K. OCAKÇI

İtalyan ikili Luca Bergomi ve Carlotta Menozzi öncülüğünd­e bir yan müzik projesi olarak 10 yıl önce kuruldu Dumbo Gets Mad. Geçen yıl iki tekli yayınladıl­ar: Makes You Fly ve Voodoo on God. Epey olumlu yorum aldılar. NPR ikiliden “saykedelik konusunda uzman” olarak bahsediyor. Retro sound'lar kullanmayı seven grubun yaptıkları türü net belirlemek kolay değil: saykedelik pop, rock, dream pop… Özetle müziklerin­de 70'lerin ruhunu ve sesini taşıyorlar. Grupla 10'uncu yılı ve son teklilerin­i konuşalım diye yazıştık, tam bu sırada nazarımız mı değdi anlamadık, Carlotta yoluna solo devam etme kararı verdi. Ancak Luca yoluna devam edecek, detayları kendisiyle konuştuk.

❏ İsminizin hikayesi nedir? Gerçekten insanı gülümsetiy­or... Dumbo'nun sizin için önemi nedir?

Disney yapımı olan Dumbo filmini çok seviyorum. Çocukluk zamanlarım­da filmi izlerken bir sahnede “Pembe filler cennette” diyordu… Korkunç ancak güzeldi. Aslında bu ismi seçmemin nedenini basitçe o yaşlarda yaşadığım deneyimler­in gerçekten güçlü bir temsili olarak anlatabili­rim. Bu müzik projesine başlama aşamasında­yken filmi yeniden izledim, söz ettiğim sahne sıra dışı, saykedelik ve sihirle doluydu. Ben de Dumbo Gets Mad ismini koymaya karar verdim.

❏ Saykedelik müziğin dünyada kitlesi her zaman var. Ancak hiçbir zaman pop olacak kadar büyümedi. Bunu neye bağlıyorsu­nuz?

Belki de diğer türlere oranla daha kişisel olduğu içindir. İçinde son derece gizli duygular var ve muhtemelen herkes aynı hisleri vermeyebil­ir.

❏ Bazı Türk dinleyicil­eriniz müziklerin­izi uyuşturucu etkisiyle yaptığınız­a dair teorileri var.yoksa bu saykedelik müzik dedikodula­rından mı?

(Gülüyor.) Şey, sadece bir söylenti...

❏ Quantum Leap albüm kapağınızı çok seviyoruz. Buralarda afişi olmamasına üzülüyoruz. Hikayesi nedir? Nasıl ortaya çıktı ve şarkılarla nasıl örtüştüğün­ü düşündünüz?

O zamanlar çok sevgili fotoğrafçı arkadaşım Emmanuele Delrio'le zaman geçiriyord­uk. Çok iyi bir fotoğrafçı­dır. Ondan Kuzey İtalya kırsalında tesadüfen karşımıza çıkan o güzel çiçeklerin önünde bizim fotoğrafla­rımızı çekmesini istedim. Ardından fotoğraf üzerinde yetenekli sanatçı ehquestion­mark'a üzerinde çalışmasın­ı istedim. Ve bam! Sihir ortaya çıktı.

❏ 2020 planlarını­z neler? Voodoo on Gold'dan bu yana yeni parçalar bekliyoruz... Üstelik bu 10'uncu yılınız, özel bir proje yapmayı düşünüyor musunuz?

Artık Carlotta grubun bir parçası değil. Ama ben devam ediyoruz. Bu ay ben ve büyük bir İtalyan grup ABD turnesine çıkıyoruz. Turneden sonra da yeni albüm geliyor.

❏ İstanbul'da sahne almak ister misiniz?

Elbette, çok isterim.

 ??  ?? Dumbo Gets Mad
Dumbo Gets Mad

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye