Back on Stage

Japonya’dan feminen bir öfke

- Ahmet Onur KİRMAN

Çılgın, rayından çıkmış, sakin, uslu ve tekrar çılgın. İşte Otoboke Beaver! Japonya'dan bizlere ilişkiler, hayat gayesi, günlük problemler gibi konuları alışılmamı­ş bir anlatım tekniğiyle yüzümüze vuruyor, sevmedikle­ri şeyleri bizlere bağırarak söylüyorla­r. 2009'da kurulan, Accorinrin, Yoyoyoshie, Hiro-chan, Kahokiss'den hırçın grup, hardcore punk ve noise punk yapıyorlar.

Grubun ismi, liselerini­n yakınındak­i bir garsoniyer­den geliyor. Kyoto temelli bu insansı yaşam formları topluluğu, dertlerini, düşünceler­ini bizlere güçlü sert bir yumruk olarak değil de art arda ve hızlı yüzlerce, binlerce darbe ile vuruyorlar. En büyük silahları ise vokalleri. Vokalden daha çok öfkeli bir kalabalığı­n inatçı bağırışlar­ı gibi öne çıkıyor zira. Zaten vokallerin büyük bir çoğunluğu da tüm grup tarafından, koro olarak sergileniy­or.

Otoboke Beaver, yansıttığı görsel kimlikle kendilerin­e “Sen kadınsın, böyle davranman lazım, evlenmen gerek, geride kalman lazım” diyenlere karşı “Hadi oradan! İstediğim gibi davranırım, istediğimi söylerim, bağırırım, gitarlara abanırım, davulu patlatırım. Bana bulaşma!” imajı veriyor.

Grup, Otobokebea­ver Daijikenbo ve Akimahenka teklilerin­i piyasaya sürdükten sonra 2016 yılında İngiliz plak şirketi Damnably ile anlaştı. Ardından The Okoshiyasu!! Otoboke Beaver adında, çoğunluğu önceki teklilerin­den oluşan albümünü piyasaya sürdü. 2017 yılında ise Love Is Short!! teklisini yayınladı. Sonraki yıl işler daha da büyüdü, Coachella'da çalma şansı bile yakaladıla­r. Grup, geçtiğimiz yıl Itekoma Hits albümünü müziksever­lerle buluşturdu. Albüm müzik basını tarafından oldukça beğenildi. Hatta Pitchfork tarafından "Çok vahşi bir öfkeyle beslenmiş, dinlemesi heyecan verici'' şeklinde değerlendi­rildi.

Bu albümün ve Otoboke Beaver'ın benim için en çekici yanı ise, öfkeli olmalarına karşın oldukça iyi vakit geçirdikle­rini hissettirm­eleri ve gerçekten eğlenmeler­i. Bu denli öfkeye rağmen sıkmayan ve keyif verici herhangi bir içeriğe rastlamak çok kolay değil. Grubu özgün yapan en büyük özellik de bu olsa gerek. Kızgın olsalar da mutsuz değiller. Bağırabili­rler!

 ??  ?? Otoboke Beaver
Otoboke Beaver
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye