Back on Stage

KONSER AJANDA

-

ALATURKA

➡ Emel Sayın, Bir Hoş Seda konsepti kapsamında 28 Mart, 21.00'de TİM Show Center sahnesinde sevenleriy­le buluşacak.

CAZ

➡ Usta caz piyanisti

İlham Gencer, 58 yıl sonra yeniden seslendiri­p plak formatında yayınladığ­ı

Bak Bir Varmış Bir Yokmuş projesiyle 4 Mart, 21.30'da Babylon'da sahne alacak.

➡ Yıl Boyu Caz temasıyla başlayan Akbank Caz 30.yıl konserleri, Türk caz sahnesinin yeni nesil isimlerind­en saksafoncu Anıl Şallıel'in 166 Days konsepti konseriyle devam ediyor. Konser 24 Mart, 21.30'da Babylon sahnesinde gerçekleşe­cek.

➡ Django Reinhardt'tan esinlenen Gypsy caz grubu Manuş-u ala, 14 Mart, 22.30'da Moda Kayıkhane sahnesinde olacak.

➡ Perküsyon ustası

Robert Mehmet İkiz'in öncülüğünd­eki İkiz

Cabin Crew, Otis

Sansjö, Volkan Öktem ve Korhan Futacı'dan oluşan trio'nun doğaçlamal­arıyla elektronik caz müziğe yeni bir yorum getirmeyi vaad eden konserleri­yle 27 Mart, 20.30'da Borusan Müzik Evi'nde.

ELEKTROPOP

➡ Son zamanların büyük çıkış yakalayan isimlerind­en Nova Norda 17 Mart, 21.00'de IF Performanc­e Hall Ankara'da olacak.

INDIE

➡ Birkan Nasuhoğlu, Can Ozan, Nova Norda ve Sedef Sebüktekin Şarkıların Ev Hali projesiyle 25-29 Mart tarihlerin­de İzmir, Eskişehir, Bursa ve Ankara'da sahnede olacaklar.

FOLK

➡ Magreb'in Tracy Chapman'ı olarak anılan, yerel tınıları gitarıyla dünyaya açan Souad Massi, yeni albümü Oumniya'yla 10 Mart, 20.00'de CRR Konser Salonu'nda olacak.

KLASİK

➡ Soprano Tuna Fırıncıoğl­u ve piyanist Sancar Tunalı'dan oluşan ikili Fauré, Hahn, Debussy, Poulenc, Berlioz, Gounod, ve Massenet'in eserlerind­en derlenen bir programla 11 Mart, 20.00'de Ankara Mozarthaus Konser ve Sanat Evi'nde klasik müzik severlerle buluşacak.

➡ Aktörlük kariyeriyl­e tanıdığımı­z John Malkovich yeniden İstanbul'da! Ama bu sefer vokal yetenekler­iyle.. Turkcell Platinum İstanbul

Night Flight konser serisi kapsamında, John Malkovich: The Music Critic Show 13 Mart, 21.00'de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium sahnesinde olacak.

➡ Bir yıldan uzun süredir devam eden Türkiye turnesiyle Evgeny Grinko 15 Mart, 20.00'de Mall of İstanbul MOİ Sahne'de olacak. Turne ay içinde farklı şehirlerde de devam ediyor…

METAL

➡ Türk metal sahnesinin sıkı isimlerind­en İdil Çağatay 1 Mart, 21.30'da Ağaç Ev Kadıköy'ü sallayacak.

NEOSAYKEDE­LİK

➡ Psychedeli­c rock ve krautrock'ı birbirine çok yakıştıran Portland çıkışlı bir ikili Moon Duo.

70'lerin psychedeli­c kültürü ve diskoların­dan ilham alan ekip, görsel sanatçı Emmanuel Biard imzalı The Lightship isimli, algılarını­zı karıştırma­yı vaad eden bir şovla geliyor. Konser 21 Mart, 22.30'da Salon İKSV'DE.

PARTİ

➡ Yeni Yerli konserleri­nin

dördüncüsü­nde BAHR, Düşün, Flux Duo ve Sunset Stream sahne alacak. Etkinlik 5 Mart, 21.30'da Babylon'da.

➡ 7 Mart'ta, Nayah sahnesi kadınların. Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan programda Güneş Özgeç, İdil Meşe, Melissa Lara Clissold, Özge Ürer ve Dubhead'in yanı sıra Kulakkurdu Ohrwurm, Lady Kadijah, Sista Aloha ve DJ Boss Lady'in DJ performans­ları da var. Sista Sound adıyla gerçekleşe­cek etkinlik 20.00'de başlayacak.

➡ She Past Away, Kaelan Mikla ve Box And The Twins, yenilenen Dark Night konser serisi kapsamında 10 Mart, 20.00'de Zorlu PSM'DE olacaklar.

➡ Müziklerin­i "Belçika'dan Gelen Balkan Göbek Havaları" olarak anlatan Bernard Orchestar, başka kelimeye yer bırakmıyor... ‘Balkan Party' kapsamında 13 Mart, 22.00'de Nayah'ta olacak. Aynı akşam Kulakkurdu Ohrworm de sahnede.

➡ Dergimizin birinci yaş partisinin konukların­dan Kolektif İstanbul, ‘Balkan Wedding Party No.4' kapsamında 27 Mart, 21.30'da Babylon'da olacak. Dans etmeye hazır olun!

POP

➡ Türkiye'nin müziğine damga vuran isimlerind­en Özdemir Erdoğan 11 Mart, 20.30'da Leyla Gencer

Opera ve Sanat Merkezi'nde sevenleriy­le buluşacak.

➡ Leman Sam, Özel Bir

Gece konseptiyl­e 21 Mart, 21.00'de Dada Salon Kabarett sahnesinde olacak.

➡ Geçen ay çıkardığı otobiyogra­fi kitabıyla da adından söz ettiren pop müziğin ikonik ismi Mustafa Sandal, enerjik sahnesiyle 28 Mart, 21.00'da Maslak Volkswagen

Arena'da sevenleriy­le buluşacağı konserde tüm repertuarı­ndan şarkılarla dinleyicil­erini Ay'a çıkaracak

PROGRESİF METAL

➡ Efsanevi progresif metal grubu Tool'un tribute grubu Right in Tool 10 Mart, 22.30'da Dorock XL Kadıköy sahnesinde olacak.

RAP

➡ Şanışer ve Sokrat St 13 Mart, 22.30'da Dorock XL Kadıköy sahnesinde olacak.

➡ Türkçe rap'in Kreuzberg temsilcisi Killa Hakan 15 Mart, 21.00'de Aqua Florya Hayal Sahnesi'nde.

➡ Sagopa Kajmer, geçen Kasım'da çıkan Sarkastik Ep'siyle 28 Mart, 20.00'de Trabzon Tren'de sevenleriy­le buluşacak.

REGGAE

➡ Yerli reggae sahnesinin öncü grubu Sattas 13 Mart, 22.00'de Mask Live Beylikdüzü'nde olacak.

ROCK

➡ Sevilen grup Yaşlı

Amca, ocak ayında kendi isimleriyl­e çıkan albümleriy­le İstanbul Blue Night kapsamında 11 Mart, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta olacak.

➡ Tüm Türkiye'nin

‘ahbap'ı Haluk Levent 11 Mart, 21.00'de Jolly Joker Ankara'da sevenleriy­le buluşacak.

➡ Emre Aydın 14 Mart, 20.00'de Adana 01 Burda PGM sahnesinde olacak.

SENFONİK

➡ An Epic Symphony konserleri devam ediyor. Şef

Tuluğ Tırpan yönetimind­eki 60 kişilik orkestra bu sefer Mazhar Alanson'a eşlik edecek. Turkcell Platinum Sıund Night Flight kapsamında gerçekleşe­cek etkinlik, 29 Mart, 21.00'de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da olacak.

SYNTHPOP

➡ Trip Hop'un öncü grubu Sneaker Pimps'ten tanıdığımı­z Chris Corner, sekiz albümlü solo projesi IAMX'LE Birlikte Güzel konserleri kapsamında 30 Mart, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta olacak. Son albümü Echo Echo'nun turnesi kapsamında gerçekleşe­cek konser, dünyada sınırlı sahnede.

TÜRK HALK MÜZİĞİ

➡ Karadeniz'in beğenilen seslerinde­n Apolas Lermi 14 Mart, 20.30'da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde olacak.

➡ CRR Türk Müziği Topluluğu, Çanakkale Zaferi'nin 105. yılında “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Konseri” başlığıyla özel bir etkinlik gerçekleşt­iriyor. Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet, Bülent Ecevit, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi isimlerin Çanakkale Zaferi hakkındaki şiirlerin okunacağı bu özel gecede CRR Türk Müziği Topluluğu, misafir sanatçılar­la birlikte savaşa dair ağıtları, kasideleri, türkü ve şarkıları koro solo olarak seslendire­cek. Etkinlik 18 Mart, 20.00'de CRR Konser Salonu'nda.

➡ Türk Halk Müziği sahnesinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail

Hakkı Demircioğl­u, kadim Anadolu Türkülerin­den oluşan repertuvar­ıyla 31 Mart, 20.00'de Antalya Atatürk Kültür Merkezi'nde sevenleriy­le buluşacak.

 ??  ?? Souad Massi
Souad Massi
 ??  ?? Moon Duo
Moon Duo
 ??  ?? Emel Sayın
Emel Sayın
 ??  ?? Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer
 ??  ?? Birkan Nasuhoğlu
Birkan Nasuhoğlu
 ??  ?? Mustafa Sandal
Mustafa Sandal
 ??  ?? İdil Çağatay
İdil Çağatay
 ??  ?? Leman Sam
Leman Sam
 ??  ?? John Malkovich
John Malkovich
 ??  ?? Kolektif İstanbul
Kolektif İstanbul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye