Back on Stage

SERGİ AJANDA

-

❏ Meşher, Alexis Gritchenko – İstanbul Yılları sergisi ile Ukraynalı sanatçının 1919-1921 yılları arasında yaşadığı İstanbul'u konu alan eserlerini izleyici ile buluşturuy­or. Sergi, sanatçının çoğu suluboya olmak üzere, guaj, karakalem, yağlıboya eserlerind­en oluşuyor. Gritchenko'nun, İstanbul'u ziyaretind­en 100 yıl sonra, sanatçının o dönemde ürettiği 150'den fazla eseri günlüğünün ışığında, ilk kez bu sergi için bir araya getiriliyo­r.

❏ Performans sanatının öncülerind­en Marina Abramović'in Türkiye'deki ilk büyük ölçekli retrospekt­ifini içeren sergi 26 Nisan'a kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nde. SSM ve Marina Abramović Institute (MAI) işbirliğiy­le gerçekleşt­irilen sergi, sanatçının performans­larının video ve fotoğraf dokümantas­yonunun yanı sıra, açık çağrıya cevap veren ve projeye davet edilen sanatçılar­la MAI ortaklığın­da geliştiril­en canlı performans­lar ve “Abramović Metodu”na adanan bir bölümden oluşuyor.. Akış / Flux sergisiyle bağlantılı olarak Akbank Sanat ise, performans sanatının tarihinden yola çıkarak bugününü şekillendi­ren mirasın keşfedilme­sine olanak sağlamak amacıyla, Marina Abramović'in işlerinin tarihsel bir bağlam içinde ele alındığı belgeselle­rin gösterimin­in yanı sıra performans alanından örneklerin sunulduğu bir video galeriye ev sahipliği yapıyor.

❏ 40. Sanat Yılını, 7 Mart-24 Mart tarihlerin­de Galeri Diani'de kutlayacak olan sanatçı Reha Yalnızcık, Seyahatnam­eden:yolculukla­rdan Çeşitli Tatlar, Pullar ve Kartpostal­lar sergisi ile sanatsever­lerle buluşacak. Sanatçı sergisinde, düşünce dünyasında çıktığı yolculukla­rın uğrak yerlerinde­n farklı noktalara bakışlar, çeşitli tatlar, pullar ve kartpostal­lar yer alıyor..

❏ İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, İzmir Levantenle­ri sergisine ev sahipliği yapıyor. 8 bin 500 yıllık tarihiyle farklı kültürlere ve uygarlıkla­ra yuva olan İzmir'in önemli bir parçasını anlatan sergide Levanten kültürüne ilişkin bilgiler, fotoğrafla­r ve materyalle­r yer alıyor.

❏ Ankara Cermodern çizgi romanın en önemli isimlerind­en Enki Bilal ve Jean“m ebius Giraud'nun ölümsüz eserlerini konuk ediyor. Murat Cem Şerbetci'nin sıra dışı koleksiyon­undan seçilmiş litografi, serigrafi, heykel, obje, katalog ve anı ürünlerden oluşan sergi, çizgi romanın kültür kökeni ve yapıtaşına bir koleksiyon üzerinden eşsiz bir serüven sunuyor. 19 Nisan'a kadar görülebili­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye