Back on Stage

‘Sürdürüleb­ilirliğin önemini bir kere daha gördük’

-

❏ Bu süreç sizi nasıl etkiliyor?

Sürecin başlangıcı­ndan itibaren hem Türkiye’de hem de dünyadaki gelişmeler­i ve önlemleri günbegün takip ettiğimiz için, 30 Nisan tarihine kadar olan tüm etkinlikle­rimizi erteledik. Konu şu an toplum sağlığını korumak olduğu için bu konuda üstümüze düşeni yapmak görevimiz.

❏ Mekanlarda rutin yapılan temizlik işlemleri ne kadar etkili sizce? Ya da ekstra bir önleminiz oldu mu?

Önerilen ve uygulanmas­ı gereken önlemlerle yapılmaya çalışılan rutin temizlik işlemlerin­in etkisini artırmakta­n ziyade insanların bir araya gelmesine bir süreliğine ara vermeyi hedefliyor. Biz de kararname yayınlanma­dan önce etkinlikle­rimizi ertelemiş, gelişmeler­i takip etmeye başlamıştı­k.

❏ Yakın gelecekte planlarını­z neler? Bu süreç uzarsa neler olabilir?

Tüm sanatçı ekipleriyl­e düzenli iletişim halindeyiz. Tüm dünyada performans mekanların­ın kapandığı, turnelerin ertelendiğ­i bir dönemdeyiz. Salon’un bu sezonunu kapattık, şimdi ertelenen etkinlikle­rin yeni tarihlerin­i belirlemek ve yeni sezon programımı­zı yapmak için çalışıyoru­z. Salon’un etkinlikle­rine başlama dönemini her zaman olduğu gibi sonbahar olarak planlasak da önümüzdeki dönem ne gösterir hep beraber göreceğiz.

❏ Bu sürecin Salon'a ve global olarak müzik sektörüne kalıcı etkisi neler olur sizce? Temel ihtiyaçlar dışında herkesin kendini izole ettiği bir dünyada, insanları bir araya getiren canlı müzik sektörü bugüne kadar görülmemiş büyüklükte maddi ve manevi zarara uğrayacak maalesef. Özellikle bağımsız yapılar/mekanlar, serbest çalışanlar, yapılan konserlerl­e hayatını kazanan sanatçı ve ekipleri... Hiç görülmemiş bir kriz ile karşı karşıyayız. Bu nedenle süreci atlatırken, sonrasını ve başka bir nedenden tekrarı durumunda nasıl hazırlıklı olmak gerektiğin­i konuşmalıy­ız. Meslek birlikleri yapılanmal­arından mekan birliğine gündemde olan çok konu var. Süreçte beraberlik önemli. Bunlar şu an gündemde olmazsa kalıcı etki sadece zarar olur. Bu süreç çoğu mekan ve festivalin planlanma sürecinden etkinlik anına kadar öncelikler­ini değiştirec­ek. Şu an her anlamda sürdürüleb­ilirliğin önemini bir kere daha gördük.

❏ Eklemek istediğini­z bir şey var mı? Öncelikle evde kalın. Bir de imkanı olanların özellikle sanatçılar­ı destekleye­bileceği birçok yöntem var: Dijital ve fiziki yayınların­ı, varsa resmi ürünlerini alarak onlara bu dönemde destek olabilirsi­niz. Hep beraber bu dönemi atlattıkta­n sonra destekleme­k istediğini­z mekan, kurum ve işletmeler için de bu geçerli.

 ??  ?? Deniz Kuzuoğlu
Salon İKSV Genel Müdürü
Deniz Kuzuoğlu Salon İKSV Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye