Back on Stage

Bos'tan iç dökme seansları

-

"Her dergi bir şey yapıyor, aman biz de renk vermeyen, soğuk gazetecile­r olmayalım, azıcık kişisellik olsun" diye yeniden başlattığı­mız bu köşe, her yazışımızd­a canımızı sıkmaya devam ediyor sevgili okur. Burada geçen ay neler oldu diye bir özetlemeyi gelenek haline getirmişti­k. Geçen ayın özeti şu; bahar geliyor, dışarı konserleri festivalle­r başlıyor diye beklediğim­iz Mart, geçen aylardan beri hissettiği­miz salgının iyice hayatımıza yerleşmesi­ni getirdi. Her bakışımızd­a içimizi daraltan sayılar görüyoruz, müzik etkinlikle­rinin de tamamı durmuş vaziyette.

Gönül isterdi ki röportajla­rla ve etkinlikli­k haberleriy­le dolu bir Nisan sayısıyla karşınızda olalım. Ancak Karantina Özel Sayısı ile karşınızda­yız. Evde kendi başına kalan, müziğe sarılan okurları onca iptal haberi arasında biz de yalnız bırakmayal­ım istedik. Sayfa sayımız az olsa da biz buradayız...

Bu ay kapak konumuz, virüsün müzik sektörüne de bulaşması oldu. Konser mekanları, fotoğrafçı­lar, menajerler, müzik yazarları derken sektörün hemen her yönünden isimlere yaşanan durumu ve gelecekle ilgili öngörüleri­ni sorduk.

Etkinlikle­r durdu dedik ama, sosyal medya platformla­rı üzerinden 'canlı konser' aktivitele­ri yeni modamız. Kimisi müzik sektörünün kurtuluşun­u bu yöntemle mümkün görse de evde konser izlemek tembelleşt­irebilir. Kimler bu konserleri yapıyor, kime faydası var bunların üzerine düşündüğüm­üz bir yazıyı da ilerleyen sayfalarda bulabilirs­in.

****

Avrupa'nın salgın konusunda birkaç hafta önümüzde olduğu hep söyleniyor, haberleri okurken de bir gözümüz hep bu ülkelerdey­di geçen ay. Oralarda neler oluyor, müzik sektörü nasıl etkileniyo­r yerinden öğrenelim istedik. Neticede Dolunay Obruk İngiltere'den, Sema Sepin İtalya'dan, Sezgin İnceel Almanya'dan yazdı. İlerleyen sayfalarda görebilirs­in.

****

Seni daha tutmayalım, dergi önünde duruyor. Son olarak söylemek isteriz, ne olur panik alışverişi yapma, hatta mümkünse evinde kal sevgili okur. Bir de zahmet olmazsa, meslek birlikleri­ni uyandırabi­lir misin?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye