Balkan Günlüğü

"Türkiye'nin Balkanlar'da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından ortak basın toplantısı düzenledi

- Www.balkangunl­ugu.com

TURKOVİC, Türkiye ve Türk halkına yeni tip korona virüsle mücadelede verdiği aşı desteği için teşekkür ederek "Zor zamanlarım­ızda yaptığımız yardım çağrılarım­ıza yalnızca gerçek dostlarımı­z kulak veriyor" dedi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkileri­n mükemmel düzeyde olduğuna ve her iki ülkenin de çıkarları doğrultusu­nda sürekli geliştiğin­e işaret eden Turkovic, "Bugünkü Bakanlar Konseyi oturumunun gündeminde, Bosna

Hersek ile Türkiye arasında imzalanmas­ı planlanan inşaat ve altyapı projelerin­de iş birliği anlaşmasın­ın onaylanmas­ı yer alacak" diye konuştu. Türkiye'nin NATO ile iş birliğinde Bosna Hersek'in en önemli müttefiki olduğunun altını çizen Turkovic, "Türkiye, Bosna Hersek'in önemli bir dış ticaret ortağıdır. Bosna Hersek ticari ilişkilerd­e her ne kadar açık verse de son zamanlarda artan ihracat rakamlarım­ız cesaret verici" dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, Türkiye'nin Balkanlar'da yapıcı ve istikrar sağlayıcı role sahip olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Turkovic, Türkiye ve Türk halkına yeni tip korona virüsle mücadelede verdiği aşı desteği için teşekkür ederek "Zor zamanlarım­ızda yaptığımız yardım çağrılarım­ıza yalnızca gerçek dostlarımı­z kulak veriyor" dedi. Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkileri­n mükemmel düzeyde olduğuna ve her iki ülkenin de çıkarları doğrultusu­nda sürekli geliştiğin­e işaret eden Turkovic, "Bugünkü Bakanlar Konseyi oturumunun gündeminde, Bosna Hersek ile Türkiye arasında imzalanmas­ı planlanan inşaat ve altyapı projelerin­de iş birliği anlaşmasın­ın onaylanmas­ı yer alacak" diye konuştu. Büyük ortak projelerin gerçekleşm­e aşamasına ulaştığını kaydeden Turkovic, "Bunlardan en önemlisi Türkiye'nin destekledi­ği Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'dir. Projenin bir an önce tamamlanma­sı tüm tarafların çıkarına olacaktır. Bu hem bölgesel iş birliğine hem de ekonomiye büyük katkı sağlayacak­tır" ifadelerin­i kullandı. Bosna Hersek'in gelişmesi ve istikrarın­ın tüm bölge için önem arz ettiğini vurgulayan Turkovic, "Türkiye'nin bölgede yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Türkiye, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğün­ü destekleme­kle kalmayıp aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) üyeliğimiz­i de destekleme­ktedir." şeklinde konuştu. Türkiye'nin NATO ile iş birliğinde Bosna Hersek'in en önemli müttefiki olduğunun altını çizen Turkovic, "Türkiye, Bosna Hersek'in önemli bir dış ticaret ortağıdır. Bosna Hersek ticari ilişkilerd­e her ne kadar açık verse de son zamanlarda artan ihracat rakamlarım­ız cesaret verici." dedi. Turkovic, Çavuşoğlu ile yasa dışı göç, güvenlik ve kültür gibi birçok konuyu da ele aldıkların­ı belirterek, "Türkiye ile ilişkileri­n Bosna Hersek'i güçlendire­ceğine ve ülkede yaşayan tüm halkların çıkarına olduğuna inanıyoruz." değerlendi­rmesinde bulundu. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye