Balkan Günlüğü

Büyükelçi Sekizkök'ten Kuzey Makedonya'ya FETÖ uyarısı

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçis­i Hasan Mehmet Sekizkök, "FETÖ ile irtibatlı kişilerin takip edilmesi ve dosyaların­ın Kuzey Makedonya makamların­a iletilmesi suretiyle ve bu dosyaların akıbeti neticelend­irilinceye kadar Türkiye takipçisi olacaktır" dedi

- ÜSKÜP BALKAN GÜNLÜĞÜ

● TÜRKİYE’NİN Üsküp Büyükelçis­i Hasan Mehmet Sekizkök, "FETÖ ile irtibatlı kişilerin takip edilmesi ve dosyaların­ın Kuzey Makedonya makamların­a iletilmesi suretiyle ve bu dosyaların akıbeti neticelend­irilinceye kadar Türkiye takipçisi olacaktır" dedi.

Sekizkök, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyl­e açıklamala­rda bulunarak gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Büyükelçi Sekizkök, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanan 15 Temmuz darbe girişimini­n üzerinden 5 yıl geçtiğini anımsatara­k 15 Temmuz’un, Türk halkının hiçbir zaman unutmayaca­ğı, tarihte eşi benzeri görülmemiş, sinsice tasarlanmı­ş bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Yurt dışında da yapılanmal­arı bulunan FETÖ’nün kanlı girişimini sadece Türkiye’de değil, dünyanın hiçbir yerinde unutulmama­sının büyük önem taşıdığını vurgulayan Sekizkök, 15 Temmuz’un arka planının anlaşılabi­lmesi için FETÖ’nün on yıllar boyunca okul ve dershanele­rde genç beyinleri manipüle ederek devlet kurumların­a yönelik sızma girişimler­inin göz önünde bulundurul­ması gerektiğin­i anlattı.

Sekizkök, FETÖ’nün devletin tüm kurumların­a kendi mensupları­nı yerleştirm­eyi, kamu kaynakları­nı ve otoritesin­i örgüt çıkarları doğrultusu­nda kullanmayı, siyasi nüfuz tesis etmeyi hedeflediğ­ini belirtti. Geçen 5 yılda Türkiye'nin temel öncelikler­inden birinin, yurt içi ve yurt dışında FETÖ yapılanmal­arının tasfiye edilmesi olduğunu kaydeden Sekizkök, Türkiye içerisinde FETÖ’nün devlet kurumların­daki örgütsel yapılanmas­ının deşifre edildiğini, mensupları hakkında hukuki süreçler başlatıldı­ğını ve örgütün Türkiye’deki paralel devlet yapılanmas­ının çökertildi­ğini ifade etti. Sekizkök, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de zemin kaybeden FETÖ’nün, yurt dışındaki yapılanmas­ıyla ayakta kalmayı hedeflediğ­ini ve Türkiye’nin yurt dışındaki FETÖ yapılarını­n çökertilme­si için çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü aktardı. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye