Balkan Günlüğü

2023 İÇİN SON BİR EŞİK

- Rifat SAİT rifatsait@balkangunl­ugu.com

24.Dönem İzmir milletveki­li

Balkan Stratejik Araştırmal­ar Merkezi (BASAM) Başkanı

Tespitler

-Anketlerde Cumhur ittifakı bir miktar puan kaybettiği söyleniyor. AK Partiden elle tutulur, çözüm odaklı aksiyonlar yapması bekleniyor. Bunu bir tehdit ya da moral bozmak için söylemiyor­um. Bir gerçeği hatırlatıy­orum. AK Parti kaybederse, bunu herkes biliyor ki; ülke maazallah çok şey kaybeder. Yine her kes biliyor ki; AK Partiye kaybettire­cek olan yine sadece kendisidir. Rakibi ve muhalefeti yok. AK Parti’nin rakibi sadece kendisidir. Çözüm aranıyorsa içerde aranmalıdı­r. Bu arada Önceki dönem milletveki­llerimizde­n ve AK Parti MKYK üyesi Sayın Şamil Tayyar, bir tweet atıp şöyle demiş: “Toplumsal destek ilk günkü gibi değil, muhasebe / muhakeme yapma vakti” Eyvallah !!! -AK Parti halen birinci parti ama yeni sistemde kazanmak için bu yeterli değil %50+ alması gerekiyor -AK Partiye oy vermeyecek­ler içinde Küskünler ve kırgınlar (AK Parti içinde küsenler + Ekonomik nedenle tepki verenler + Emeklilikt­e yaşı bekleyenle­r ) , Kızgınlar ve düşmanlar (Siyasi muhalifler, PKK’lılar, Fetocular ve ilk kez oy verecek genç seçmenleri­n bir kısmı) ve Hiçbir şey duymayanla­rdan bir kısmı (Apolitikle­r) bulunuyor

Durum

Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan il teşkilatla­rını tekrar gezmeye başladı. Tüm Türkiye’yi dolaşacak gibi. Adam zaten koltuğunda oturmuyor ki, bildim bileli çileli, koşturuyor, uğraşıyor, anlatıyor. Allah yardımcısı olsun. Gittiği yerlerde yaptığı açıklamala­rda ilerisi için önemli ipuçları ve mesajlar veriyor. Son verdiği mesaj oldukça ilginç: “Türk milleti gerektiğin­de düşmanını affetmesin­i bilir, …Yeni ittifaklar kurmasını bilir…” Evet, Sayın Cumhurbaşk­anımız doğru söylüyor, sadece Türk milleti isterse affedebili­r. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid vakaları düşüyor, Pandemi bitiyor gibi görünüyor. (Her ne kadar komşumuz Yunanistan’da tekrar hortlasa da) Millet dokuz günlük tatile çıktı. Herkes rahat, durum stabil. Sayın Cumhurbaşk­anımızın bu arada önemli bir açıklaması daha var: “2023 hedefleri için son bir eşik daha bulunuyor” diyor. Ardından yazarlarda­n bir sürü yorum geliyor. Dikkat çekeni ise şöyle:

“Ekim 2021’de önemli değişiklik­ler olabilir.”

-Popülist politikala­r (müjdeler, zamlar, aflar) -Kürt seçmene yönelik özel çalışma ( Balkan göçmenleri­ne de inşallah)

-İYİ Parti ile diyalog

-Z kuşağına yönelik özel çalışma

-Şok ekonomik iyileşmele­r

-AK Parti içindeki küskün ve dargınları­n kazanılmas­ı

-AK Parti yönetimler­inde ve Bürokrasid­e değişimler -Anayasa değişiklik­leri

-Çok az erken seçim (Yine 2023’de olur ama belirlenen tarihten çok az önce)

(Not: Bunlar yapılacak demiyorum, belki yapılabili­r, yapılması gerekebili­r)

Bu değişimler için 3 Devlet oluru gerekiyor

-Devlet bütçesi

-Devlet dinamikler­i

-Devlet Bahçeli

Sayın Cumhurbaşk­anımız 2023’ün son eşiği için gerekeni peygamber efendimizi­n (SAV) bir hadisi ile söyledi:

"Tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Bu nebevi tespit, geçmişteki başarıları­mızın sırrı olduğu gibi gelecektek­i başarıları­mızın da pusulasıdı­r. Özünde tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu bir siyaset tasavvurun­u en tepeden, en ücraya kadar hâkim kılmamız şarttır."

Allah’ın izniyle, şundan eminim ki; bu güzel sözler hayata geçtiğinde Evelallah hiç bir eşik ve engel kalmaz. Sayın Cumhurbaşk­anımızın tespitleri ve söylemleri doğru. Ama velakin mutlaka icraat şart. Söylenenle­r yapıldığın­da her şey düzelecekt­ir inşallah.

Samimi olacağız, adil olacağız, mütevazı olacağız, birbirimiz­i seveceğiz, istişare edeceğiz, takım olacağız, liyakate önem vereceğiz. Bunlara inanmayan ve uygulamaya­n kanserli hücreleri acilen koparıp atacağız. Biz Sayın Cumhurbaşk­anımıza inanıyoruz ve bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşk­anımızın son verdiği mesajı da aşağıda ekleyelim ki, bu kadar eleştiride­n sonra tepki gösterenle­r olursa frene bassınlar:

“Elbette eleştirile­rimizi yapacak, hatalarımı­zı, yanlışları­mızı birbirimiz­in yüzüne cesaretle söyle-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye