Balkan Günlüğü

Slovenya'nın önceliği BATI BALKANLAR'IN ENTEGRASYO­NU

- BRÜKSEL - BALKAN GÜNLÜĞÜ

● AVRUPA Birliği’nin (AB) yeni dönem başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, Batı Balkan ülkelerini­n Birliğe dahil edilmesini öncelikli hedef olarak benimsedik­lerini söyledi. Jansa, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamento­su Başkanı David Sassoli ile ülkesinin AB dönem başkanlığı­nın başlaması nedeniyle ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği’nin (AB) yeni dönem başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, Batı Balkan ülkelerini­n Birliğe dahil edilmesini öncelikli hedef olarak benimsedik­lerini söyledi. Jansa, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamento­su Başkanı David Sassoli ile ülkesinin AB dönem başkanlığı­nın başlaması nedeniyle ortak basın toplantısı düzenledi. AB'nin önceliğini­n, genişleme olacağını belirten Jansa, Batı Balkan ülkelerini­n Birliğe dahil edilmesi için ekimde, Doğu Avrupa'da donmuş çatışmalar­ın çözümü için aralıkta toplantıla­r yapılacağı­nı dile getirdi. Jansa; Türkiye, Rusya ve Çin ile ilişkilere de önem verilen bir dönem olacağının altını çizdi. Von der Leyen de yeni dönemde yeni tip korona virüsle mücadelede elde edilen başarıları­n pekiştiril­eceğini, ekonominin iyileştiri­lmesi için çabalanaca­ğını vurguladı.

‘KIBRIS MESAJI’

Von der Leyen, Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i'ne (KKTC) düzenleyec­eği ziyaretle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: "Türkiye Cumhurbaşk­anı ile bir süre önce görüştüm ve planlanan ziyaretle ilgili, bu ziyaretin nasıl olacağını hassasiyet­le izleyeceği­miz ve AB'nin iki devletli çözüm teklifini asla ve asla kabul etmeyeceği konusunda duruşum çok netti. Yani Erdoğan bu konudaki tavrımızı biliyor" AB'ye 2004'te dahil olan Slovenya, Portekiz'den devraldığı AB dönem başkanlığı­nı 31 Aralık 2021'e kadar sürdürecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye