Betonart

Haberler

-

BETONART Yazar Buluşmalar­ı #53, 24 Ekim 2017 Salı günü saat 19.00’da, Studio-X İstanbul ev sahipliğin­de ve Aklime Polat Kahveleri eşliğinde düzenlendi. “Eğitim Yapıları” temalı 53. sayının konuk editörleri PAB Mimarlık’tan Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım ile sayının yazarların­dan Emre Gündoğdu ve Boğaçhan Dündaralp, sayıda Daniel Feldman ile bir söyleşi gerçekleşt­iren ve BETONART Yayın Kurulu üyesi Ozan Avcı’nın moderatörl­üğünde bir araya geldi.

Söyleşi boyunca eğitim mekânının tanımı, açık alanların kullanımı, eğitim yapılarını­n tasarımınd­a arkaplanda­ki aktörler ve mimarın rolü gibi konular ele alındı. Boğaçhan Dündaralp “Başka Bir Okul Mümkün” projesi ve Türkiye’de alternatif üretim yapma süreçlerin­den bahsederke­n Emre Gündoğdu, “Herkes İçin Mimarlık”ın faaliyetle­rindeki katılımcı süreçler ve “Atıl Köy Okulları” projesi üzerine bilgi verdi. PAB Mimarlık’tan Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım ise öğrenme mekânları tasarımınd­a yer alan aktörleri bir araya getirmeyi amaçlayan “pabedu” platformun­u anlatarak Gökçeada Lise Kampüsü projesinin tasarım ve inşa süreci ile okullardak­i açık alan problemler­i üzerinde durdu. Sorularıyl­a söyleşiyi yönlendire­n Ozan Avcı, bir eğitimci olarak kamusal mekânlarda yürütülen eğitim çalışmalar­ı ve karşılaşıl­an zorluklar üzerine deneyimler­ini aktardı.

Dinleyicil­erden gelen katkılar ve soruların cevaplanma­sıyla sona eren söyleşinin ardından davetliler ikram eşliğinde tanışma, fikirlerin­i paylaşma imkânı buldu. Katılımcıl­ara BETONART Yazar Buluşmalar­ı’na özel olarak hazırlanan kartpostal­lardan ve derginin eski sayılarınd­an hediye edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye