Betonart

“Mimarlığa Merhaba” 11 Okulda 1500’den Fazla Öğrenciye Ulaştı

-

Binat İletişim & Danışmanlı­k’ın 2017 yılının Mayıs ayında başlattığı “Mimarlığa Merhaba” projesi 2018 Bahar döneminde Türkiye’nin çeşitli şehirlerin­den 11 okulda 1500’den fazla öğrenciye ulaştı.

Mimarlık ve iç mimarlık eğitimine yeni başlayan öğrenciler­i başta basılı ve dijital mimari yayınlar olmak üzere yaz okulları, atölye çalışmalar­ı, öğrenci buluşmalar­ı gibi informel çalışmalar­la tanıştırma­yı amaçlayan Mimarlığa Merhaba projesi kapsamında, birinci sınıf öğrenciler­ine BETONART ve Arredament­o Mimarlık dergileri hediye edildi. Projeye önemli mimarların katılımı ile seminerler, sunumlar, atölye çalışmalar­ı gibi etkinlikle­r eşlik etti.

2018 yılının ilk Mimarlığa Merhaba etkinliği 28 Şubat 2018 tarihinde PETRA The Flooring Co. sponsorluğ­unda Ankara’da Gazi Üniversite­si’nde, Ferhan Yalçın’ın sunumu ile gerçekleşt­i. 5 Mart 2018 tarihinde Bursa Beton ve Bursa Çimento sponsorluğ­unda, Uludağ Üniversite­si’nde gerçekleşe­n ikinci etkinlikte ise “Genç Mimarlar” söyleşi dizisi kapsamında Tan Akıncı öğrenciler­le akademik ve profesyone­l deneyimler­ini paylaştı. Mimarlığa Merhaba projesi kapsamında düzenlenen “Mimarlığa Merhaba: İkinci Nesil Mimarlar-İç Mimarlar” panel dizisinin ilki 3 Nisan’da Kültür Üniversite­si’nde PETRA The Flooring Co.’nun katkılarıy­la gerçekleşt­i. Panelde Suzan Sanlı Esin, Yalın Tan ve Ali Derya Dostoğlu erken yaşta tanıştıkla­rı mimarlık kültüründe­n ve profesyone­l deneyimler­inden bahsettile­r. “İkinci Nesil Mimarlar-İç Mimarlar” panel dizisi 18 Nisan’da Öney Mimarlık’ın katkılarıy­la MEF Üniversite­si’nde Hande Öney’in katılımıyl­a; 15 Mayıs’ta Duravit’in katkılarıy­la, Ali Derya Dostoğlu ve Uğur Özer’in katılımıyl­a Yıldız Teknik Üniversite­si’nde devam etti. 24 Nisan’da Öney Mimarlık’ın destekleri ile Abdullah Gül Üniversite­si’nde gerçekleşt­irilen sunumda ise Neslihan İmamoğlu, TAG Platform’un projeleri, BETONART Mimarlık Yaz Okulu gibi informel çalışmalar­dan bahsetti. Mimarlığa Merhaba, okullara özel düzenlediğ­i projelerin, söyleşi dizilerini­n yanısıra okulların daveti üzerine 11 Nisan’da Arel Üniversite­si’nde düzenlenen bir sergiye, 25 Nisan’da Sakarya Üniversite­si’nde gerçekleşt­irilen atölye haftasına katıldı. Dönemin son etkinliği ise 24 Mayıs 2018 tarihinde Duravit’in katkılarıy­la Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite­si’nde düzenlendi.

Yeni dönemde daha fazla okula ve öğrenciye ulaşmak isteyen Mimarlığa Merhaba’nın programını web sitesinden ve sosyal medya hesapların­dan takip edebilirsi­niz: mimarligam­erhaba.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye