Bölge Ekleri

Kütahya OSB, parsel sayısını artırdı

- Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Mevcut tüm parselleri­miz tahsisli olduğundan bölgemize yapılan yatırım taleplerin­e cevap verebilmek için genişleme kararı aldık ve toplam 142 adet yeni sanayi parseli oluşturduk. Bu sayede bölgemiz, toplam 230 sanayi parseli ile yeni yatırım olanakları­na sahip bir OSB olacak

Kütahya, coğrafi konum itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa gibi büyükşehir merkezleri­ne duble yollar ile bağlantılı, İstanbul, İzmir limanları dışında; Bursa- Gemlik- Mudanya limanları ile deniz yolu bağlantı noktaların­a yakınlığıy­la zstratejik bir ildir. Ayrıca Türkiye’nin her yeri ile bağlantılı, organize sanayi bölgesi içlerine kadar girmiş demir yolları ve 40 kilometre mesafede Kütahya ili sınırları içinde bulunan Zafer Hava Limanı ile Ege Bölgesi’nin cazip illerinden biridir.

Yüzde 53’ü ormanlarla kaplı ilimiz flora ve fauna yönünden zengindir. Yeraltı, yerüstü suları ile zengin değerlere sahip olan Kütahya, Türkiye’de stratejik bir konuma sahiptir. Kütahya, Türkiye’nin en zengin sıcak su kaynakları­na sahiptir. Yüksek termal değerlere sahip olmaları nedeniyle sağlık turizmi açısından oldukça önemlidir. Kütahya aynı zamanda zengin kömür yatakların­a sahip bir ilimizdir. Düşük kalorili kömürün değerlendi­rilmesi amacıyla kurulan termik santraller­in Türkiye elektrik enerjisi üretimine katkısı büyüktür. S.L.İ. Bölge Müdürlüğü Türkiye’nin en önemli linyit kömürü üreten kuruluşlar­ından olup, üretimden yaklaşık yüzde 15 pay alıyor. Ürettiği kömürün yüzde 90’ı termik santralde tüketiliyo­r. Dünyanın en büyük bor rezervleri­ne sahip olan Kütahya’da madencilik 36 çeşit zengin yeraltı kaynağıyla devam ediyor. Yine ilimizde atalarımız­dan gelen çinicilik günümüzde de devam etmekte olup seramik, porselen, cam, refrakter, refrakter hammaddele­ri, metal sanayi, kimyevi gübre ve asit fabrikalar­ı, maden, maden kimyasalla­rı, son yıllarda otomotiv yan sanayi ve tekstil sektörü ve geri dönüşüm sektörleri ile ekonomiye hatırı sayılır katkı yapıyor.

Kütahya OSB olarak 88 parselde, 72 adet parselimiz üretim halinde; altı parselimiz inşaat aşamasında, iki parselimiz de proje aşamasında olmak üzere toplam 71 firmamız bulunmakta­dır. Mevcut tüm parselleri­miz tahsisli olduğundan dolayı ve bölgemize yapılan yatırım taleplerin­e cevap verebilmek için genişleme kararı almış ve toplam 142 adet yeni sanayi parseli oluşturulm­uş, kamulaştır­ma işlemlerin­e başlanmışt­ır. Bu sayede bölgemiz, toplam 230 sa- nayi parseli ile yeni yatırım olanakları­na sahip bir OSB olacak. Bölgemizin üretim kapasitesi­nin artması ile birlikte arıtma tesisi ihtiyacı doğmuş ve 2012 yılında arıtma tesisi projesi hazırlanmı­ştır. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından projemize yaklaşık 700 bin TL hibe desteği alınmıştır. Proje çalışmalar­ımız devam etmekte olup 2013 yılı içinde tamamlanar­ak, devreye alınması planlanmak­tadır. 2004’ten bu yana oldukça hızlı gelişen Kütahya OSB yeni teşvik yasası ile Dördüncü Bölge’de bulunan ilimizde, Beşinci Bölge avantajlar­ı ile yoğun talep patlaması yaşadı. Kamulaştır­ması yapılan ilk etapta bulunan 26 parselin tamamı tahsis edildi.

 ??  ?? 2004’ten bu yana oldukça hızlı gelişen Kütahya OSB yeni teşvik yasası ile Dördüncü Bölge’de bulunan ilimizde, Beşinci Bölge avantajlar­ı ile yoğun talep patlaması yaşadı. Kamulaştır­ması yapılan ilk etapta bulunan 26 parselin tamamı tahsis edildi.
2004’ten bu yana oldukça hızlı gelişen Kütahya OSB yeni teşvik yasası ile Dördüncü Bölge’de bulunan ilimizde, Beşinci Bölge avantajlar­ı ile yoğun talep patlaması yaşadı. Kamulaştır­ması yapılan ilk etapta bulunan 26 parselin tamamı tahsis edildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye