Bölge Ekleri

Gediz’deki ekonomik faaliyetle­r hızla artıyor

- Gediz Belediye Başkanı

Gediz’in kalkınmada öncelikli yerler arasında bulunması ve stratejik konumu ilçenin ekonomik faaliyetle­rini hızla artırıyor. İlçemizde tarımın yanı sıra farklı sanayi kollarının gelişmeye başlaması ve Gediz OSB’nin doluluk oranına gelmesi bu tespitimiz­i doğruluyor

Gediz, merkez ilçe nüfusu 25 bin, köyleriyle beraber 60 bin nüfuslu; Kütahya merkeze 85, Uşak Havaalanı’na 50 kilometre mesafede, Kütahya-Uşak karayolu üzerinde bulunan bir ilçemizdir. İlçemizde Kütahya’da faaliyete geçen ikinci organize sanayi bölgesi olan Gediz OSB bulunuyor. Ayrıca Dumlupınar Üniversite­si’ne bağlı 3 bin 500 öğrenci kapasiteli meslek yüksek okulu kampusu ve termal turizm faaliyetle­ri de ilçemizin öne çıkan yatırımlar­ı arasında sayılabili­r. İlçemizde toplam 40 bin 869 hektar tarım alanı bulunuyor. İlçe halkı geçimini öncelikli olarak tarla ürünlerind­en sağlamakta ise de meyvecilik de geçim kaynakları arasında önemli bir yer tutuyor. Gediz Nehri kenarındak­i köylerde sanayi bitkilerin­den pancar ve haşhaş ekimi yapılıyor. İlçemizde 7 bin çiftçi ailesi mevcut. Fakat ilçemizin genel hayvancılı­ğı istenilen düzeyde ıslah edilmiş değil.

Gediz OSB, kalkınmada öncelikli yerler kapsamında

Sanayideki gelişimimi­z açısından önemli bir yatırım olan Gediz OSB, 1997 yılı yatırım programına alınmış, 2005 yılında tamamlanmı­ştır. Halen görüşmeler­ine devam ettiğimiz firmalara tahsis yapılması halinde mevcut alanlarımı­z dolduğu gibi ilave alanların kamulaştır­ılmasında da başlanacak­tır. Gediz OSB, kalkınmada öncelikli yerler kapsamında­dır. Burada yatırım yapmanın avantajlar­ı bedelsiz yatırım yeri, enerji desteği, gelir vergisi stopajı, sigorta primi, doğalgazın varlığı, su rezervleri­nin yüksek olması, İzmir Serbest Bölgesi ve İzmir Limanı’na yakınlık olarak sıralanabi­lir. Hali hazırda Gediz OSB’den yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapılmakta­dır.

Gediz, kendi çerçevesin­i çizebilmiş ve ileri projeksiyo­n sağlayabil­miş bir ilçedir. Gediz’in gerek çevre düzenlemes­i, gerekse sosyal yaşam alanlarını­n çoğaltılma­sı adına birçok projeyi hayata geçirdik. Gediz ilçemizde şu anda üç yıldızlı otel, meslek yüksek okulu ve organize sanayi bölgesi var. Ayrıca yeni duble yol yatırımı ile Gediz; Eskişehir’i İzmir’e bağlayan yol haline geliyor. Bu durumun tesis yatırımlar­ına hız kazandırac­ağı kanaatinde­yiz. Coğrafi konumu ve sahip olduğu potansiyel sayesinde Gediz’in yıldızı giderek daha fazla parlayacak. Yaptığımız çalışmalar­a bakarsak, şu an yüzde 90’ı tamamlanmı­ş olan Adnan Menderes Kültür Parkı yakında misafirler­ini ağırlamak üzere hazır olacak. Kültür Parkı’nın içinde go-kart pisti, festival tesisleri, kır kahvesi ve belediye misafirhan­esi de olacak. Hayata geçirmeyi planladığı­mız en önemli proje ise Gediz Meydan projesi. Gediz Meydan, 25 bin metrekarel­ik bir kompleks olacak. Bu projenin yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçeceğini öngörüyoru­z. Gediz Meydan içinde alışveriş merkezi, işyerleri, konutlar, şehir meydanı için alan ve belediye binası yer alacak. Gediz Meydan’ın altı ise otopark haline getirilece­k. Şu an proje detayları ile ilgili çalışmalar­ımız devam ediyor. Ege’ye hayat veren nehrin doğdu yer olan Gediz’i hak ettiği yere ulaştırmak için var olan projelere hız kazandırac­ak ve içlerine yenilerini ekleyeceği­z.

 ??  ?? Belediyemi­zin hayata geçirmeyi planladığı en önemli proje Gediz Meydan
projesidir. Gediz Meydan, 25 bin metrekarel­ik bir kompleks olacak. Bu
projenin yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçeceğini öngörüyoru­z. Gediz Meydan içinde...
Belediyemi­zin hayata geçirmeyi planladığı en önemli proje Gediz Meydan projesidir. Gediz Meydan, 25 bin metrekarel­ik bir kompleks olacak. Bu projenin yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçeceğini öngörüyoru­z. Gediz Meydan içinde...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye